W O W Verstandig

                                                           Verstandig

Verstandig ja of nee ,ik weet niet of je altijd zo verstandig moet zijn je kan ook je hartHartjes  laten spreken ,Inplaats van verstandig zijn .

Wie is er nu zo verstandig en zeker in de liefde moet je daar ook het verstand gebruiken of het hart

De mensen waar dit over gaat gebruikte alle bij hun hart ,verstand en liefde.

Ja,oke het liep niet allemaal zoals ze wenste het pad ging niet over rozen.maar wel over een pad van liefde voor elkaar .Zij raakte zwanger en ze verloren hun eerste ongeboren baby zomer 1962.

Twee jaar later na veel Gynaecologische problemen raakte ze weer zwanger en er werd een zoon geboren wat waren ze gelukigmet hun baby.

Na twee jaar werd nog een zoon geborenBabys_1

Wel of niet zwanger was ze nooit zeker van .Elke keer een Kikkerproef ,of een Cid_015a01c6edeaf519b2700900a8c0burki2 Baby_in_bad Primulut kuur de gynogoloog had veel werk aan zijn patiente .

Ze werd weer zwanger en wat nooit gebeurt ze was ziek 4 maanden lang , En ze verloren ook deze ongeborenvrucht herfst 1968

Omdat ze geen natuurlijke eisprong heeft . Ze raakt weer zwanger en word er een Wolk van een dochter geboren, Ze wilde aan de pil op advies van de Dokter

Maar geen regelmaat geen pil.ook niet via de NVSH. Na negen maanden kregen ze nog een dochter en was het gezin compleet

Het verstand en het hart sloten zich om het gezin .ondanks het verdiet om het kind met beperking.en de vraag van buitenstaanders,

Waar zat je verstand was dat nu verstandig  na dat kind ??Jack_met_samira_2

20 reacties

 1. 🙂 hey lieve mensen ja dat heb ik dus net ff gedaan!!!
  je gastenboek getekent 😀
  gezellig hier seh!!

 2. diana

  nou hij is vernieuwd zie ik, ga zo door

 3. smijling

  dorien vind de wetlok ook leuk goet he

 4. ike wil ook in je gastenboek staan 😀 😉

 5. ikke ook yvonne wil in je gastboek staan 🙂

 6. Maleni

  Lieve Yvon ik heb je foto gezien , wat zie je er uit , als ik je in de donker tegen komt dan zou ik proberen een sprint te nemen om weg te komen , [ grapje ] kind heb je veel pijn ?
  Hoop dat je voor de feestdagen beter bent , een dikke knuff
  Maleni , hoop gauw iets van je te horen 😦 😦 😦

 7. ach ik denk dat een moederhart verstandig genoeg is om bepaalde beslissingen te nemen, ook wanneer er door haar gevoel al een soort beslissing genomen is en ze eigenlijk geen keus meer heeft, dan nog zal haar moederhart een verstandige oplossing vinden. Een kind is een kind, met of zonder handicap, en je houdt er onvoorwaardelijk van als ouder zijnde.

 8. ikan-mas

  elk kind hou je van geen een uit gezonderd .kan ook niet anders .maar juist dat ene kind wat zoveel extra verzorging nodig heeft raakt je hart nog meer .en dat is voor de buitenwereld vaak on begrijpbaar

 9. Ach weet je, de buitenwereld oordeelt snel en onnadenkend, dat is pas onverstandig! Ik vind dat je het mooi verteld hebt Ikan. Ik vind het vaak mooi om te zien hoe veel er gehouden wordt van kinderen met een handicap of beperking, het lijkt altijd of die kinderen bij de goede ouders terecht zijn gekomen, alsof ze ze uitgekozen hebben!

 10. Hoi,

  Wij hebben ook een gehandicapt kind, hij is autistisch. Het is onze derde en daar ben ik wel blij om.
  Ik had daardoor al wat meer ervaring met het hebben van kinderen en schoot niet zo snel in de stress.

  Ik denk wel dat we niet zo gauw aan nog een kind waren begonnen als hij de eerste was geweest.

  We zijn overigens wel heel blij met hem. Hij verschaft ons een bijzondere kijk op de wereld en hij bracht me geduld.

  Als je iets over hem wilt lezen kan dat o.a. hier
  http://miekjesmijmeringen.punt.nl/?gr=777129#297887

  Groet van Annemiek

 11. Het krijgen van kinderen heeft niets met verstand te maken maar vooral met gevoel.mooi stukje Ikan

 12. Die laatste vraag… Ik kan me niet voorstellen hoe dom sommige mensen kunnen zijn als ze zo’n vraag stellen. En een verstandige beslissing is lang niet altijd de beste!!
  Dank je voor je WoW!!

 13. buitenstaanders menen altijd een mening te moeten hebben, laat ze maar lekker gaar koken in hun eigen sores. Ieder heeft recht op zijn eigen beslissingen, dan spreek je van verstand. je hebt een mooi moederhart geschilderd!

 14. ikan-mas

  Dank voor de lieve woorden .Wat ben je dan alleen in je lifde .oke je hebt Man en kinderen. maar begrip voor houden van. Hadden ze volgens mij nooit van gehoord
  of een kinder wens vol liefde

 15. Nadeel van de moderne tijd en de hedendaagse medische wetenschap: de mogelijkehden om van de natuur af te wijken hebben ook de mogelijkheden tot het stellen van die vraag geschapen. Ik vind het niet verstandig van mensen om van die mogelijkheid gebruik te maken, je kunt niet in een anders hoofd en hart kijken en daar ligt de kinderwens én de liefde voor je kind, hoe gehandicapt het ook mag wezen. Daar hoor je als biuitenstaander geen vraagtekens bij te plaatsen.

 16. ikan-mas

  hoi Frans
  een waar woord
  houden van gaat niet af op uiterlijke zaken anders ben je al verloren in een vooroordeel ik werd verliefd op iemand met beperking .ik zie het niet maar weet het wel .hoe vaak ik daar niet op ben aan gesproken met (kon je niet beter krijgen )
  was het de kleur of was het de beperking .wie weet wat ik voor beperking heb ?daar word ik ook niet op aan gesproken om dat het onzichtbaar is
  .onwetendheid zal ik maar denken .

 17. Mooie WOW!Tja, domme mensen met domme opmerkingen zullen er altijd zijn en blijven!Al je eigen vlees en bloed is prachtig , met en zonder handicap!!!
  Groetjes!
  p.s Mijn WOW staat er ook; http://www.colibri.web-log.nl

 18. hoe kun je je verstand gebruiken bij iets wat je gewoon gebeurt. En toen het gewoon gebeurd was, gebruikten deze warme mensen hun verstand en namen het kind liefdevol op in hun eigen kring. Het daarmee beschermden ze het tegen buitenwereld zoals alleen een hecht gezin dat kan. ontroerend hoor.

 19. ikan-mas

  Dank u wel
  Mama muis
  het is een boek wat nooit sluit het raakt ook nooit uit gelezen .
  het is geluk en verdriet in een ,en de vraag wat als ik er niet meer zal. zijn wie beschermd mijn kind dan je draagt het altijd bij je die vraag ?

 20. Goed stuk hoor Ikan…..leuk zoveel reacties…..je bent een echte WoW er.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s