Mantelzorg

                                              Steunpunt Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp die Partners,Familieleden of Vrienden geven aan hun Naaste die ziek is of gehandicapt . een beperking .

Ach er leefde wel wat vragen in de fam zijn wij Mantelzorgers of niet en zo ja hoe weet je dit van je zelf zeg je dat niet zo maar .

Er stond de laatste tijd veel in de krant maar echt begrijpen nee ,dus dacht ik stuur eens een mailtje voor wat folders dan weet je wat meer .

Mail verstuurd met telefoon nr: zonder adres dom maar goed er beld een aardige Mevr U heeft nog al wat vragen ik zal een medewerkster voor een gesrek naar U sturen voor wat Info .

O maar ik wilde alleen maar een folder ,maar goed Mevr L M komt langs bij U.het was best een lang gesprek .en ze zal de vragen door sturen naar het goede adres  Rop A

Wel kregen bij het weg gaan nog een paar folders en had Mevr ons ingeschreven als mantelzorger en voor de nieuwsbrief 

Wel hebben we begrepen dat Mantelzorg  heel wat kan betekenen voor een huis genoot of familie lid die af en toe een handje exrta hulp nodig heeft inverband met een beperking

                                                  Ondersteuning

 1. Oppas
 2. Spelen
 3. Wandelen
 4. Spelletjes
 5. Activiteiten
 6. Gezelschap
 7. Waken
 8. Aanwezigheid

Als lid van de Evean zijn er nog anderen mogelijk heden of extra voorzieningen en diensten,waar je als leek niets van wet .er is ook de mogelijkheid om per Tel:0900-9897 of per mail http://www.evean.nl

of  info over mantelzorg

5 reacties

 1. Wat een mooi gedicht. Dat kun je alleen maar zo schrijven als het zo geleefd en beleefd hebt. Alle bewondering voor de schrijfster.

 2. Hee Ikan, op mijn weblog staat een nieuwe Write on Wednesday. Onderwerp is: GLAS. Je hebt er nog ongeveer 12 dagen de tijd voor. Moet lukken toch?

 3. Dat is waar. Als er geen mantelzorgers zouden zijn, dan waren we van alleen professionele hulp afhankelijk. Lijkt me niet prettig. Mantelzorgers kunnen ze niet genoeg in de watten leggen. Want die hebben me toch een taak. Petje af.

 4. Klopt, en je komt zeker in aanmerking als mantelzorger. Ik heb een vriend die een tijdje mantelzorger was voor zijn vrouw. Ik snap nog steeds niet hoe het precies in elkaar zit, dus ik kan je er verder geen raad in geven.

 5. Mantelzorgen is vaak erg ondankbaar werk, maar als je van iemand houdt, dan moet je wel! Ïn de officiële zorg werken geweldige mensen, maar het zijn er te weinig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s