Kinderen

27 november 2002                                                                                                Zaanstreek   

                                                       Kinderen en Dieren   

Hoor je dat de kinderen komen er aan , o,ja wie dan Samira en Nordin of Ramsi. nou vertel dan Banjer wie zou het zijn is het je vriendinnetje Samira of zijn ze samen .Jack_banjer_matjan_small

Nee Matjan en Jack het zijn de zwem kinderen van de school die komen er aan ik hoor ze ,

Zullen we blaffen of kwispellen zien ze dat we blij zijn dat ze langs ons huis komen,gaan ze ons misschien aaien als het mag van de meester of de juf.

Als ze maar niet zo schreeuwen dan doen mijn oren zeer en mijn ogen,ik hoor ze al dichterbij komen ze zijn blij net als wij.

Mischien mogen we wel in de tuin zien we ze goed als ze voorbij lopen o,je.We blafen te hard woef waff keff ,pas op hoor vrouwtje word boos op ons.

En we moeten nog wandelen de riemen nog om en hup naar buiten,jammer de kinderen gaan net voorbij en wij zijn nog niet klaar.

Als ze terug komen dan zien we ze wel weer zijn we weer blij hun te horen en te zien,we blaffen van blijdschap en blaffen van vreugde, de kinderen dat is feest voor ons beesten

Lopen ze voor om of lopen ze achterom door de steeg.gaan we ze laten schriken gaan we in de struiken staan bij het hek,de poort is dicht en wij wachten op en vriendelijk woordje.

Van de voorbij gangers leuk hoor al die kinderen en mensen die voorbij ons huis komen ,wel jammer dat ze ons niet verstaan of begrijpen honden taal is net zo moeilijk als die van mensen .Cid_473897c71b9a4ae0820324b220f4bb6e

Als wij kwispelen zijn we blij, staan onze haren hoog zijn we boos,oren in de nek zijn we bang en als we onze tanden laten zien wilen we geen contact of grommen .alles heeft een eigen betekenis net als bij de mens.

lachen ,huilen ,kietelen, de slappe lach ,boos praten, slaan.Cid_422fbe93882843fb848e285693354522

Maar jammer dat we elkaar zijn misgelopen volgend keer beter maken we mischien wel een praatje op straat en kijk maar hoe onze oren of staart staat .

de hartelijke groetjes van

Matjan, Jack , Banjer de drie jack russels  (de 3 Musketiers )

8 reacties

 1. Wat mooi geschreven zeg en wat een andere tijden dan nu waren het vroeger he? Ze is inderdaad niet zo oud geworden, je moeder. Wat zijn wij tegenwoordig allemaal verwend met alle moderne middelen die we hebben in het huishouden en met alle luxe die we hebben. Mooie foto’s zijn het ook.

 2. Moeder en Vader zijn bijde in 1975 heen gegaan zes weken na elkaar .ik was nog te jong om hun te verliesen .en zelf moeder van 4 kinderen toen .maar ik denk nog elke dag met liefde aan hun terug

 3. Yvonne, wees trots op jezelf dat je dit zo hebt beschreven. Want het staat er met hetzelfde gevoel als toen je dezelfde dingen mondeling vertelde.

  Dat is echt een pluim waard. Een grote. Je moeder zal zeker trots op je zijn.

 4. Er brandt een kaars op mijn web-log voor je schoondochter en voor iedereen die het moeilijk heeft.

 5. dank je wel voor het branden van een kaars we hebben al zoveel mensen verloren dat het niet te overzien is straks .ben blij dat mijn maatje er nog is het is heel erg als het steeds dichter bij komt de ziekte .je wenst voor iedereen toch gezondheid.ik heb ook veel steun en gehad aan de groepen bij S D K maar wat strijden er veel mensen met deze ziekte jij ook veel sterkte en liefs

 6. Lieve Yvonne,
  Wat een mooie log en prachtige foto’s.
  Liefs van Simone

 7. RIA

  hallo lieverd, in gedachte ben ik bij jou en leef mee zoals jij met mij.

 8. Je hebt een mooi tijdsbeeld geschetst.
  De liefde voor je moeder komt duidelijk naar voren in dit verhaal.
  Mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s