Verval

                                                                 Ver-Val?

De verkering liep spaak de volwassen zoons konden niet met elkaar opschieten.

Groenteman Dirk had een nieuwe relatie Stien ze konden het goed hebben met elkaar, Bob en het dochtertje van Stien ook tot de grote broer van Johanna bij hun kwam wonen .Hans_moeder_en_dirk_1

Daar ging het mis Rob en Hans lagen elkaar niet Rob koos voor zijn Vader en Hans voor zijn Moeder .Dirk koos voor zijn zoon en Stien voor haar kinderen .de jongens/mannen vochten op straat voor de groentewinkel en het zusje gilde het uit van angst.

De verloving werd verbrokken en Stien ging met de kinderen weg zodra ze een woning had en werk.

Als laatste red middel zette Dirk de gas kraan open en ging op de keukenvloer liggen maar het werd optijd ontdekt en Dirk en huis gered.

Stien vond werk als hulp in de huishouding bij Paul ze verhuisde van Zaandam zuid naar oost.

Paul woonde op een boerderij en was beroeps visser en verkocht stoofaal en rookte paling.

Paul en stien werden in de loop der tijd ook voor lange tijd goede  vrienden,De werk vriendschap combinatie viel uit een geld of relatie problemen?

Stien stond op straat met haar kinderen en geen dak boven hun hoofd zwerfend over straat. De Gem Zaandam vorderde een woning van een huisjes -melker voor de Moeder en haar kinderen.

In het centrum van Zaandam het Dampad de huizen moesten verdwijnen voor renovatie en ze kreeg een nood woning aan de haven.

Haar huis verliet ze ooit waarvoor ! waarom? en raakte zo in verval.

14 reacties

 1. Willen maar niet eens de kans krijgen lijkt me ergens nog erger dan willen en niet kunnen: dat iets niet kan weet je op een gegeven moment en dan is er vaak wel mee te leven, als je de kans niet krijgt weet je nooit of je het ook gekund had.

 2. lieve Frans
  in die tijd werd er nog niet goed gekeken naar de mogelijkheden die er wel waren, er was ook nog niet zoveel mogelijk als nu .en gelukig zijn de tijden veranderd

 3. Ik sluit me bij Frans aan maar ik denk ook dat je best trots mag zijn op wat je wel allemaal bereikt heb.

 4. Fijn om te lezen dat het je goed gaat. Dat je goed gelukt bent als moeder en echtgenote. Dat doen veel mensen je niet na!
  Liefs,

  Annemiek

 5. Als je een gezin met kinderen hebt grootgebracht dan ben je in feite ook van alles geweest tussen schoonmaker en manager in. En dan mag je jezelf een groot compliment geven dat alles zo mooi gelukt is.

  Jammer van de kansen die je niet kreeg. Maar des te meer bewondering voor de kansen die je wel pakte en daar iets heel goed mee deed dus.

 6. Eigenlijk is het te veel eer en ben ik nu wat emotioneel en gelijk ook blij .Mensen in het algemeen spreken niet graag over zaken van toen dat alles niet goed was geregeld uit schaamte .Om van uit het BUO de wijde wereld in te gaan .En op eigen benen te moeten staan .Ik ben blij dat het nu beter kan al zie ik het nog wel eens mis gaan .En denk dan doe wat het is je kind knok er voor

 7. Lieverd, het is niet te veel eer. Je mag terecht trots zijn. Je hebt gedaan wat je kon en zo goed als je kon met beperkte middelen. En wat Annemiek zei, er zijn er genoeg die dat niet kunnen zeggen en die hebben misschien wel alle middelen gehad. Petje af voor jou!

 8. huisvrouw en moeder zijn zwaar ondergewaardeerde beroepen Ikan! wat wij vrouwen klaarspelen op een dag, krijgen mannen maar moeilijk voor elkaar. Het is een topbaan! Petje af voor jou! 🙂

 9. Geloof je het NU, Yvonne? Jeanine en Plien kun je gerust vertrouwen. En die akelige buurman Plato eigenlijk ook wel.

 10. hoi Buurman
  als jij zo akelig was dan liep ik je voor bj .ik ben bang voor akelige mensen
  die domineren alleen een ander
  deze brengt ook nog wat kenis mee voor zijn buurvrouw en daar leert ze nog wat van .en daar ben ik blij mee

 11. wat een gedoe, pfff

 12. Plato

  Wat een droevig verhaal Yvonne. En uiteindelijk dat woordje verval. Dat was mooi tot het einde bewaard. Maar vrolijk word ik er niet van. Wat een leed kan er in een familie heersen. Ik word er helemaal koud van.

 13. Voor somige zaken ben je te jong ,En voor anderen zaken ben je te laat . om vragen te kunnen stellen . in veel verhalen komen de vragen als de mensen al zijn overleden . dus jaren te laat

 14. Wisten we alles van te voren dan zouden we minder fouten maken maar ook de vrijheid om onze eigen keuzes en fouten te maken verliezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s