n Zoeken

                                         Zoekt en gij zal vinden

Het zoeken begon al vroeg,ja waneer precies weet ze niet meer.

Maar zo lang ze zich kan herineren was ze aan het zoeken haar zusjes en broer hadden wel een Vader en waarom zij niet !

Het begon al op school waarom staat er een ander naambordje op de deur?Brief_aan_rop_1

Waar is je Vader is hij aan het werk of op vakantie,zit hij in de gevangenis?

Kinderen stellen vragen en volwassenen proberen je uit te horen ,hoe zit dat met die man en je Vader waar is hij .

Dood , begraven, weg niemand mag het weten en ja de Moeder van de kinderen is weduwe een logies antwoord dus overleden.

Maar het kinderhartje heeft en vraag waar is mijn Papa,ze heeft zijn foto"s en zijn brieven ook .

Ze kan het niet lezen het is geschreven in een anderen taal,Later als je groot bent mag je naar je Papa dan kan je hem opzoeken.Mein_vater_in_1973_1

Ze heeft gezocht en geprobeert zijn taal te leren geschreven naar diversen instantie"s voor hulp.

Het MIAC, div:Gemeente"s , het Rode Kruis , de libelle .de Bevrijdingskinderen ,het Centraal Archief van Bijzondere Rechtspleging in Den Haag. de Deutsche Dienst stelle in Berlijn

Het zoeken bleef en na 56 jaar is de familie gevonden op 28.07 2000 gaat de eerste Yvonne_mit_fam_auf_der_zaansche_schans brief naar Sleeswijk- Holstijn en op 31.08 2000 kwam er bericht terug ,einde zoeken?

17 reacties

 1. Wat een toestanden zijn dat allemaal waar je eigenlijk helemaal geen benul van hebt als je zelf een gezond kind hebt. Nogmaals, mijn petje af voor jou en je man. Er klinkt altijd zo veel liefde voor je kinderen uit je verhalen door, om warm van te worden!

 2. ikan-mas

  lieve jeanine
  Het is een wonder nog altijd dat het kas plantje van toen ,Nu een sterke Eik is geworden .Waar wij heel trots op zijn als gezin .Het is een gevecht geweest met een goed eind .Maar waar voor je gevoel nooit een eind aan komt ondanks elke dag genieten van de bloei van deze mens .Is de zorg nooit uit je hart .Wie neemt het over als wij er niet meer zijn ???

 3. Dat is een hele reële zorg. Het zou iets zijn waar ik in jouw geval ook heel erg mee bezig zou zijn.

 4. Wat fijn dat de vader toch gevonden is na een lange zoektocht. Iedereen wil toch graag weten waar zijn roots liggen.

  Groetjes van Annemiek

  Mijn Wow staat hier.
  http://miekjesmijmeringen.punt.nl/#396234

 5. En is je zoektocht geëindigd of zijn er nog veel vragen over gebleven? Zoals je weet heeft mijn dochter ook ergens een vader rondlopen. Ze zegt nu keihard: als hij mij niet wil zien, hoef ik hem ook niet te zien. Maar je weet nooit wat er echt in zo’n koppie om gaat. Ik ben op zoek naar hem, maar heb hem tot nu toe niet gevonden.

 6. einde zoeken? vooral deze laatste zin trekt mijn aandacht, want was het: einde zoeken? kwam er een geruststellend bericht?

  een boeiende wow.

 7. Mooi zoektocht naar je herkomst. Jammer dat aan het einde niet duidelijk wordt of de vader nu wel of niet gevonden is.

 8. Is dit je eigen zoektocht geweest?
  Na 56 jaar je familie vinden. Het programma Spoorloos laat mij ook altijd zien dat het een groot gemis is om niet te weten waar je roots zich bevinden.

 9. Plato

  Alleen jammer dat je vader er toen niet meer was. Maar je hebt er wel een leuke familie bij gekregen. Wat een rot tijd was dat toch. Men was gedwongen om de feiten onder het kleed te vegen. Het had zoveel makkelijker gekund. Maar door jouw doorzettingsvermogen is er toch veel goed gekomen. Heel goed van jou.

  Mooie WoW.

 10. lieve mieke mail mij eens prive. de zoek tocht is geslaagt heb 2 fijne zusjes een broertje en half zuster er bij en oma .
  Vader was 6 weken na Moeder overledenin 1975 en de broer en zusters hier zijn ook overleden maar er blijven vragen open voor mij zelf nog

 11. Leukerd

  Het blijft terugkomen. Dit soort verhalen. Altijd benieuwd naar je basis, je roots. Ik zou me niet voor kunnen stellen dat iemand daar niet benieuwd naar is….

 12. weer een wow uit eigen beleving/ervaring. Bijzonder en indrukwekkend.

 13. Plien

  Wat mooi!

 14. En? Is het contact gebleven? Was het inderd. einde zoeken?
  Mooie WOW!
  Mijn bijdrage; http://www.colibri.web-log.nl

 15. Ja het contact is gebleven we bellen elkaar regelmatig en met hoogtij dagen extra .Je kan niet zo makelijk op bezoek gaan dat vind ik jammer. 600 kilometer leg je niet zo maar af voor een koffie bezoek.maar als alles goed gaat !gaan we naar het 25 jarig huwelijks feest van mijn broer en mischien ook naar de verjaardag van mijn zusje zij word 60 jaar in 2008

 16. Ik bleek een aantal jaren terug een halfzuster te hebben waar ik en mijn broers niets van af wisten (en mijn vader had dat eigenlijk liever zo gehouden, ik wist het uiteindelijk omdat hij het vertelde om te verklaren waarom hij zo vaak van huis was, mijn broers hoorden het pas toen mijn vader was overleden). Ik heb een en ander gehoord over haar zoektocht en kan me dus iets voorstellen bij de jouwe.

 17. Wat een emotioneel verhaal. Ik kan me goed voorstellen dat je je roots zoekt. Ik ben blij dat je familie hebt gevonden en via hun alsnog je vader kan leren kennen. Prachtige Wow uit het hart!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s