Freelancer

                                                    Van de ene op de anderen dag .

De ene dag ben  je nog bezorger of bezorgster van wat dan ook en de anderen dag ben je op eens Freelancer.

Jaren lang was de kranten bezorger(ster) de bezogster van de krant het ochtendblad of de middag krant en de mensen die de reclame bladen en folders brachten waren de bezorgers(ters )van de folders en reclame .

Nu ben je freelancer wat je een status geeft in het Belasting jargon en moetje belasting betalen over je ontvangen loon (bijverdienste)

Meestal zijn het jonge mensen die nog naar school gaan en wat bij verdienen of mensen die wat bij klussen naast het werk of WAO en of AOW.

Voor een reclame -wijk wat folders verdien je +/-3.50 per wijkje a 200 reclame krantjes huis aan huis bezorgen dan tuin in tuin uit .of flat op flat af .in regen en wind ,sneeuw ,storm

De kranten bezorger van een dagblad verdient iets meer 4 a 5 euro per dag inclusief fietsen geld en vroeger kreegje wat wacht geld als de krant veel te laat was op het afzet punt . en voor het invouwen van de reclame krant of folder. bijlage "s

Een wijk doe je meestal een half uur over als je ver weg woond van het afzet punt komt er je extra reis tijd ook nog bij heen en terug fietsen en dan je wijk lopen en dan naar huis terug is dan een en met vertraging van het te laat zijn van de krant kan oplopen tot 2 uur  a 4 euro ?

Heb je nu ook nog dubbele bezorging van 2 verschilende kranten of meer hangt af welke kranten je bezorgd verdien je per maand 140.00 euro inclusief je fietsen geld ,werk kleding, slijtage schoenen  ,extra licht en water en gas en je kopje koffie voor je weg gaat

Als je met vakantie gaat moet je zelf een vervanger zoeken die jou wijk loopt en hem/haar  betalen met het geld dat vakantie geld word genoemd .

Door weer en wind bezorgen van je wijk en aan het eind bij de jaar opgave heb je dan +/- 1,500.-verdiend waar over je dan aan de belasting 38% procent belasting moet betalen als freelancer .

Als je het omrekend hou je er erg weinig aan over en is het bijverdienen niet meer leuk .

Toen ik nog bezorgster was van de krant was het leuk ik bezorgde de ochtend krant en deed de nabezorging van de klachten en de treinbrief en ,en ,en er was elke keer wel wat te doen leuke contacten met de regio mangers .

Niet dat ik rijk wilde worden maar ik vond het toen een leuk zak centje .en als Bezorgster of bezorger van de krant heb je geen recht op   Ziekengeld  Geen WW   op niks  . er worden geen sosiale lasten voor je betaald dus heb je ook geen rechten op wat voor uitkering dan ook .

Mensen denken vaak dat je rijk word als je kranten of folders bezorgd maar , als ze horen hoe lang je soms moet bezorgen en wat je betaald krijgt schriken ze toch 

http://www.kiem.nl voor inlichtingen over krant en lonen .

9 reacties

 1. En dan heb je een dagje gefietst…..je komt moe thuis en dan zie je voor je ogen al die molentjes nog draaien. Ja, zo gaat het hoor.

 2. ikan-mas

  hoi plato ik hou van nostalgie
  en ik blijf een kind van het land heerlijk

 3. Ik vind molens geweldig. Vroeger las ik boeken over kinderen die in een molen woonden. Dat leek me zoooo leuk! Ik ben nog wel eens gaan kijken bij een molen die te koop stond, maar de prijs viel nogal tegen en de ruimte ook:)

 4. De Vriendin van onze JR heeft jaren in een Molen gewoond met haar ouders .En daar was toch echt een mooi woon gedeelte aan die Molen .Maar ik ben een leek wat Molens betreft

 5. Je hebt op de Zaanse Schans ook nog de molen de Kat. Daar malen ze materiaal en maken daar zakjes verfstof van in allerlei pigmenten. De kunstschilder maakt daar met o.a. eigeel zijn eigen verf van. Neef Auke doet het ook zo.

  Misschien wel een leuk item voor een ander molenlogje?

  Hoe is het? Ik miste je een paar keer bij het zes uur gebeuren. Ik zit ook een beetje vast de laatste dagen. Ik weet niet waarom. Misschien is het wel het weer.

 6. Kortom, je loopt je voor een schijntje uit te sloven en je kunt er een groot deel nog van inleveren ook….. Triest.

 7. Plato

  Dat is gewoon niet meer leuk, Yvonne. Inderdaad….triest. Gelukkig heb je nog honden zodat ik je dagelijks zie langskomen. Want anders was het HELEMAAL niet meer leuk.

 8. Lieve Plato
  dank voor de lieve reactie ik had altijd plezier met kranten lopen deed het voor mijn gezondheid niet om rijk te worden .zag de eerste vogels horde ze als eerste fluiten de egels waren nog op pad zo vroeg in de ochtend als ik om 4.30 de honden uitlied .de eerste sneeuw de wereld was dan mooi. heb me berust dat ik nu thuis ben bij mijn man en honden ipv kranten bezorgen

 9. MM

  goeie site! voor lopen van de ochtend krant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s