Voor deur

                                                              Huisdeur.

Ja daar gaan we maar weer van deur tot deur elke keer weer een nieuwe deur.vraag niet naar de deur er zijn al zoveel keer in het leven deuren geweest.

De famillie hield van verhuizen denk ik vaak, deuren die gastvrijheid uit straalde maar ook voor deuren die je liever gesloten wilden houden.

ja je hebt niet altijd de keuze door welke deur je het liefst naar binnen gaat.de eerste voordeuren waren die uit verhalen van Mijn Moeder geboren achter een boerderijdeur (warmte)

Waarna de stads deuren kwamen en wat werden die deuren gepoetst op vrijdag na het lappen van de ramen , de voordeur en het koperwerk gepoetst de Bel – de Deurknop – en de brievenbus blinkte.

Ze verhuisde van huis naar huis naar  boerderij en winkel , de winkel had een stal er naast voor paard met wagen en de staldeur .

Maar het vele verhuizen en de vele huisdeuren brengen geen vreugde in een kinderhartje steeds een andere straat dorp of stad .

Van Velsen naar Haarlem naar Den Haag terug naar Haarlem vandaar naar Amsterdam -Alkmaar-Haarlem – ter Apel- Amersfoort- ZaandamZuid -Kalf -Centrum-Haven -oost – Zuid naar Zaanstreek noord.

Na zeker 20 verschillende huis deuren kwam het geluk een eigen huisdeur en een sleutel voor de eigen voor en achter deur.

Een maisonette op 2 hoog samen met man en 2 zoons, er werden nog 2 dochters geboren het geluk was compleet ?

Nu nog een grote wens een huis met een tuin .na 20 jaar werd deze wens vervuld een huis met grote achtertuin en kleine voortuin met eigen huisdeur .

8 reacties

  1. Wat leuk, dat wist ik allemaal niet, weer wat geleerd!

  2. Dat heb je mooi geschreven Yvonne. Ik heb al eens gezegd: je moet nodig je memoires gaan schrijven. Wanneer doe je dat nou eens.

  3. Dat zijn er nogal wat Smijling, en ik dacht dat ik vaak verhuisd was..:)

  4. Ja ik ook, maar jij kan er ook wat van!! Mijn zusje had er ook altijd moeite mee met dat vele verhuizen, ik niet.

  5. jeetje wat een groot aantal keren van verhuizen, kom ik aan met welgeteld….7 voordeuren haha

  6. ja het is leuk maar ook niet leuk steeds anderen vriendinetjes anderen scholen .een ander huis .nee ben nu een echte huismus

  7. Yvonne, je woont hier nu al heel lang. Ik heb het idee dat dit inderdaad DE voordeur uit jouw leven is geworden. En vanuit die voordeur doe je veel leuke en nuttige dingen. Ik hoop dat je die voordeur nog lang open en dicht zal doen.

    Mooie WoW…..vet gave complimenten van buurman Plato.

  8. Dat zijn inderdaad veel deuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s