ikke waarom ik

Moeder_matjan_met_pupjes                                                                      Ik

Wandelen is een van mijn bezigheden en iets wat ik graag doe .Vooral met de hond en we hebben zolang ik me kan herineren al honden thuis .

Eerst bij mijn Moeder thuis een witte Kees hond en een Duitse herder en ,natuurlijk Poesen en een Kanarie

Houden van dieren is er met de paplepel in gegoten bij mij .Moeder is groot gebracht op de boerderij van mijn Opa en Oma ook een dieren liefhebster .

De tweede hond was Trix een Megelaar/ Boefhe toen kwam Herta een Duitse herder teefje die twee Miesje_tannie_mickey_3 verzorgde ik wel maar waren van mijn Schoonmoeder .

Mijn eerste was Backy die beet onze baby in haar voetje die hebben we weg gedaan ,vond ik gevaarlijk voor de kinderen 2 kleuters en de baby.

Toen namen we een poes Micky en Kareltje dat was erg leuk  en Beertje ik wilde een Tekkeltje maar kwam thuis met een zwart pupje Herder .

Een paar jaar later kwam Couper een Groenedaeler ook een Herder er bij een reu een heel mooi stel Honden_in_de_sneeuw hadden we toen twee zwarte herders een glade en een ruige .

Een van de kinderen was alergie"s voor honden en na het overlijden hebben we jaren geen honden meer gehad wat ik erg miste een hond in huis .

Toen kwam Bonnie het Yorkie van Annalies in ons leven een heel klein teefje een schatje wat het gemis nog groter maakte

Daarna kwam Diana met Matjan thuis een pupje Jack Russel Terier die verhuisde na 3 maanden naar een eigen huis dus wer weg hondje .Yvonne_met_jack_matjan_en_banjer_small_1

En kocht ik zelf Jack ook een Russel en vriendje voor Matjan , wat een gaaf stel die twee onder zoekers

Samen spelen jagen rennen zwemmen de omgeving onveilig maken (grapje)en weer kwam er een pupje bij Banjer de drie musketiers noemde ik ze

Matjan overleed met 13 jaar en Jack ook ze leggen samen naast elkaar in hun laadste rust plaats dicht bij mij in onze tuin .

En Banjer kreeg een nieuwe vriend Menno een Parson Russel wat een verschil een hoogbeen erg lief voor ons en in huis maar buiten een goede waakhond geen allemans vriend zoals de 3 kleintjes .

Menno houd niet van fietsen hij is net als jack al een paar keer aan gereden op de stoepen bij ons in Couper_beertje_en_sita_1 het dorp rijdt de halve buurt op de fiets op de stoepen jij moet maar aan de kant met je hond

Je moet niet denken dat ze af remmen of stoppen nee jij moet weg ,jij loopt in de weg maar ik heb met de twee honden meer ruimte nodig en mag niet op de rijbaan lopen .

Vaak denk ik waarom ik, hou je hond aan de lijn en fiets niet op de stoep .laat je hond niet op de stoep poepen .wees Heer of Dame in het voetgangers verkeer .

Waarom moet ik altijd om lopen en van de stoep af waarom heeft de ander meer rechten dan ik .we hebben samen toch de zelfde rechten en plichten

Waarom heb ik hier verdriet over en lacht de ander mij uit ? niks vanaan trekken zegt men maar als mijn hond bijt ben ik wel fout terwijl de ander het uitlokt  bedankt Jack_banjer_menno_vrienden

18 reacties

 1. je eigen verhaal ikan? leuk getikt en leuk die foto’s erbij!

 2. Juist ja, zonder klik geen relatie. Is dit weer uit je eigen leven gegrepen?

 3. En zo is alles toch romantisch goed gekomen. Wel een doorzettertje, die ridder van je, Freule Ikan.

  Een echt eind goed, al goed verhaal.
  Goed gedaan, Yvonne.

 4. Ik voel me helemaal opgekrikt door dit verhaal hèhèhèhè.

 5. Hoi Marloes
  ja uit mn leven gegrepen .Al is mijn pad niet over rozen gegaan ,Heb ik toch veel liefde en geluk later gekregen

 6. Dat is nou een ‘klik’ waar ik eindeloos van kan genieten!!

  Dank je!!

 7. Vind het erg leuk dat jij put uit je eigen leven voor de WoW’s.

 8. Ik vind het wel wat hebben dat jij steeds uit eigen ervaringen wow’s schrijft. Leuk dat je schrijft dat je veel liefde en geluk hebt gekregen.

 9. Oh gats, nu zie ik het pas. DAcht dat m’n eerste reacties foetsie was, maar je ‘modereert’ ze blijkbaar. Sorry, sorry, niet goed opgelet.

 10. Mooi geschreven, ik ben blij dat je liefde en geluk hebt gevonden Ikan, en dat van dat verhuizen ken ik ook wel!

 11. Ik had nooit durven dromen dat zo”n kanjer vor mij zou gaan .Was ik veel te verlegen voor.dat ik met zo een mooie jongen thuis zou komen en nog lief ook ,Ja dan zijn even de wonderen de wereld uit ik heb nooit geoordeeld over ziek zijn of handicap ,altijd gedacht je weet nooit wat je zelf nog overkomen kan .maar wat kan het oordeel van anderen soms hard aankomen .

 12. fijn dat jij het geluk gevonden hebt! Een klik is toch wel heel erg belangrijk!

 13. Oordelen en veroordelen, dat is mensen eigen, en dat zijn vaak alleen mensen die zelf nog niet veel meegemaakt hebben, maar ieder krijgt zijn deel. Een oordelen moeten we aan die man daarboven overlaten:) Ik trek me nooit meer wat aan van mensen die oordelen over mij. Dat deed ik vroeger wel, maar echt niet meer! Geniet lekker van je leven en van je gezin!
  p.s. weet je al wanneer het diploma rijden van je kanjer is??

 14. Soms lijken dingen voorbestemd, zoals de goede tegenkomen op het goede moment.

 15. een mooi klikje was dat om te lezen groetjes Novelle

 16. Wat een originele manier om aan de man te geraken!

 17. plato

  Het zou al helpen als de gemeente er van die rode hekjes zou neerzetten zodat fietsen danig wordt ontmoedigt. Maar dan moeten de buurtbewoners wel de handen ineen slaan. En verder heb je natuurlijk groot gelijk. ’t Is een kleine troost.

 18. Ik zeg: Niet aan de kant gaan!!! Gewoon er dwars doorheen lopen, gaan ze vanzelf aan de kant:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s