W O W Egoisme

                                  Denk eens eerst aan je zelf .

Vaak word er gezegd denk eens een keer aan je zelf , je kan ook nooit nee zeggen.

Altijd sta je klaar voor een ander even een kaartje sturen of een bloementje brengen.En wie denkt er nu aan jou ,van wie krijg jij een kaartje of bezoekje?

Nee de mensen denken alleen aan hun zelf denk maar niet dat ze even een boodschapje mee nemen voor jou.

Je ziet er uit als Hollands glorie je bent groot en sterk wat wil je nu .Kijk maar toen je laatst ziek was ,ja de mail groep stuurde lieve mails om dat je op No mail stond.

Maar verder niemand je hebt het ook niet verteld dat je ziek was en opgenomen bent ,Ja weken later dan hoeft het niet meer.

Je moet egoistisch(er) worden, denk eens wat meer aan je zelf.Loop je op de stoep word je bijna om ver gefietst ,zeg er maar niks van ?

Los lopende honden Hij /Zij doet niks hoor.nee maar ik moet wel om lopen want als je hoort (dit doet hij nooit ) is het te laat.

Het gaat de hele dag zo door je zoekt naar wegen waar je in rust kan wandelen op de stoep er is geen goede raad voor en geen goed antwoord te vinden het is steeds ik ik en dan jij

Ja ook ik wil wel eens voor me zelf op komen ,maar egoisme staat mij niet. nee dat ik nooit reageer maar .wat schiet je er mee op .

Straks ben ik net zo"n egoist als die ander en is er weer de opmerking jij denkt nooit aan een ander maar aan je zelf egoist

7 reacties

 1. Opruimen is moeilijk. Ik moet er nu al van zuchten. En toch moet het….want anders groeit Plato ook dicht. Knap dat je het aanpakt Ikannetje….maar je gooit toch geen oude artikelen weg he? Die kun je toch in je fotoalbum plakken?

 2. en toch ben ook ik liever die persoon die nooit nee zeggen kan. Er zijn al egoïsten genoeg op de wereld.

 3. Zi is het tegenwoordig.
  Ik kan er ook niets mee, met dat egocentrisch denken en handelen!

 4. Ik denk dat er niets mis met je is hoor! Alleen als je er zelf echt last van hebt en het idee hebt dat mensen ‘echt over je lopen’, dan is het misschien goed om te proberen wat harder te worden.

 5. Vandaag zei ik eens nee tegen een voorstel en weet je de wereld verging niet eens. Maar ik had me dan ook goed voorbereid. Zorg goed voor jezelf!

 6. plato

  Ik denk: het gaat om de balans. En dat betekent voor mij: een gezond portie aandacht voor jezelf en daarnaast: ook een gezond portie aandacht voor je omgeving. Dat betekent dat je soms ja zegt, maar op zijn tijd ook kan zeggen: sorry, het komt me nu niet uit. Of: sorry, dat zul je toch echt zelf moeten doen. ETC.

 7. Als het je begint op te vallen dat je acties niet met tegenacties worden beloond, dan ben je jezelf aan het wegcijferen. Niet doen, zet jezelf eens voorop, elke dag iets doen voor jezelf is een goed begin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s