Bevallen thuis

                                                     Geboorte

Ze was zwanger blijdschap was er ook ,hun eerste zwangerschap was na vier maanden in een miskraam overgegaan116218187_4_tnak Nu hoopte stil voorzich heen dat het deze keer goed zou gaan en haar zwangerschap na negen maanden met een gezonde baby in haar armen zou eindigen .

Haar Gynacoloog begeleide haar goed net als haar huisarts vertrouwen in een verloskundige had ze nooit gehad en de bevalling zou in het ziekenhuis plaats vinden.

Eind mei of begin juni had de arts gezegt zou de baby geboren worden ,toen de Arts kwam en er was al 7cm ontsluiting met een naar het zieken huis werd de hoog zwangere vrouw gebracht .

De baby lag verkeerd ,in stuit ligging dus werd de gynacoloog er bij gehaald en kwam de baby korte tijd later goed en gezond terwereld

Haar volgende zwangerschap verliep goed en ze koos voor thuis bevallen en mochten er complicaties zijn kon ze altijd nog naar het ziekenhuis alles verliep deze keer naar wens

Ze raakte weer zwanger en in de vierde maand voelde zich niet goed s"nacht"sen de volgende dag in de middag ,net na dat haar man thuis was uit z"n werk kreeg ze een miskraam en werd ze per ambulange naar het ziekenhuis gebracht

Ze verlangde erg naar een nieuwe baby en was snel zwanger van haar derde kindje in mei zou het geboren worden volgens de huisarts

De zuster was er al en de dokter het water was gebrokende bevalling moest snel gebeuren ,tijdens de ontsluiting zag de dokter dat ontlasting in het vruchtwater zat van de baby en dit kon in de longen van de baby belanden wat levens bedreigend is

Het was een dochter en door de goede zorgen is de baby in leven gebleven maar de moeder heeft wel lang angst gehad om de baby dat het als nog zou overlijden!

De huis arts vertelde aan de moeder het is beter niet zwanger te worden 3 kinderen is toch mooi en waarom risico nemen.

Na zes maanden raakte ze toch weer zwanger en werd er na negen maanden nog een dochter geboren deze was zo snel ter wereld dat de vader de bevalling bijna alleen had moeten doen de dokter kon de baby nog net opvangen .

Het gezin was compleet twee zoon"s en twee dochter"s een dubbele koning"s wens

Maar als je ziet hoe weinig tijd een verloskundige heeft in deze tijd voor hun barende patienten geef dan alle A, S moeder"s een arts en een plekje in het ziekenhuis voor een goede begeleiding door een arts ingeval van een crises !

3 reacties

  1. Ik stond onder medische begeleiding dus ik was zowieso al in het ziekenhuis. Mijn zus had een verloskundige met haar oudste dochter, tssssssss…. heeft veel te lang geduurd allemaal, had al lang naar het ziekenhuis gemoeten. Uiteindelijk is haar dochter via een pressie gekomen, al helemaal blauw en haar neus heeft dagen lang scheef gestaan omdat ze klem heeft gezeten. Die verloskundigen willen het allemaal zelf doen en niets uit handen geven, waardeloos, waarom die risico’s en al die pijn voor niets?

  2. Het eerste stukje kan ik me nog herinneren van een eerdere log. Vier mooie kinderen, maar ook een aantal miskramen. Dat is me een behoorlijke geschiedenis, Ikan.

    En nu zijn ze al groot en staan op zichzelf. Dan kun je nu terecht trots terugkijken en zeggen: dat heeft moeder goed gedaan. Vader ook natuurlijk maar jij moest ze baren.

    Mooie log.

  3. Ja Plato ik werd getroffen door een Reportage in de Volks Krant van Za 31 05 2008 .Bel de Ambulance maar .over thuis bevallen .Zelf heb ik altijd de Huisarts en Gynacoloog bij een bevaling gehad. ik had geen vertrouwen in een Verloskundige.en bevallen moet in rust gebeuren met vertrouwde mensen om je heen je Man of moeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s