Menno voert de eenden

                                                    Wandelen na het eten

Zondag avond om zes uur na het eten en de afwas beurt van mijn baasje klaar is gaan we wandelen,ik logeer met mijn baasje nueven bij Oma hij heeft een ongelukje gehad.

Imgp0057 Dus wandelen we samen met Oma en Banjer en is het vaste prik eenden voeren.we lopen naar de Tulpkade en kijken eerst om de hoek of er geen hond aankomt los.

Dan steken we de straat over en gaat Oma op het put deksel staan nee niet in het gras ze is bang voor viese schoenen en ik moet zitten in het gras.

De eerste die aan komen zijn de Kauwtjes wel 30 met hun jongen en 20 kapmeeuwen ze gaan rond om ons zitten en JR en Oma gooien met brood

De Mantelmeeuwen en Zilvermeeuwen scheren over het water en hoog door de lucht .door hun schreeuwen komt Reiger ook snel aan vliegen en gaat tussen de Kapmeeuwen staan.Imgp0455

Oma voert de Reiger kip de Meeuwen proberen het te stelen van Reiger maar hij spreit zijn vleugels en met de lange snavel pikt hij de op springende stukjes snel op.

Als het op is zegt Oma morgen weer hoor nu is het op en lopen we door ,en tot onze schrik stond aan de overkant nog een Reiger te kijken, he deze gooit geen Visjes .

De volgende keer komt die ook vast een hapje mee eten met Reiger of Schoffie de Vogels eten de laatste Eend_vangen stukjes brood op en langs de oever loert een Poes .

Dan lopen we verder de Eendjes zwemmen met ons mee hopend op nog wat laadste stukjes maar nee zelfs de kruimels zijn nu op

Reiger vliegt weg naar zijn /haar nest op het Marktplein of het Noorderpark en roept gek -gek heel luid als die overvliegt

3 reacties

  1. Plato

    Wat een verhaal Yvonne….Is dat allemaal echt gebeurd?

  2. Plato kranten maken wat los bij mensen .En ja het is echt gebeurt .Fictie en waarheid ligt soms heel dicht bij elkaar hoor .

  3. Het gebeurt nog steeds heel veel, ook al zijn ze tegenwoordig wel goed voorgelicht. Ik moet zeggen dat wat dat betreft erg makkelijk ben, ik vertel mijn dochter alles. Mijn moeder heeft mij vroeger een boekje gegeven, zo van lees dat maar dan ben ik er vanaf:) Die was ook heel ouderwets opgevoed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s