huisdieren

                                                              Opvang dieren .

Een huisdier soms vraag je ,je eigen af waarom neemt iemand een huisdier oke het is leuk en het is lief zo"n klein pupje of poesje.

Je komt bij kenissen met een nestje Kittens of Puppies , niet aan raken of optillen eenmaal zo"n kleintje in je handen en je bent verkocht.

Vaak word er niet over nagedacht op het kaartje staat gratis af te halen of vrienden prijsje,maar de kosten komen er na.

Het begint al met het dekken van Poes of hond dat kost geld, het ontwormen van de moeder en extra controle bij de dierenarts.

Na de geborte moeten de puppjes of kittens worden nageken door de arts de eerste prik een chip of oor nummer

Een huisdier is niet zo goed koop als mensen denken er komt van alles bij ,en Bench een kussen of kleed ,drink en etens bak

Kam -Borstel, kluifje wat speelgoed een halsband en riem of een tuigje ,Koekje of snoepje voor belonen en goed honden voer, vlooien band of druppels

Het zelfde geld voor kittens Poese bench, krab paal, vlooie kam , katten tuigje, naam kokkertje ,Reis mand en het dierenpaspoort .

De kosten van een Ras Hond of ras Kat kunnen aardig oplopen als je die bij een Fokker koopt van tussen de 500.-en 1000.- euro of meer .

Laatst stond er weer een stukje in de krant over een Mevrouw die 60 poezen had opgevangen ,de buren klaagde over stank en overlast.

De Dieren assiels  zitten al  overvol,ben je een huisdier kwijt bel de dieren ambulange of het dieren assiel of het gevonden of gemeld is?

Zelf heb ik 2 poesen opgevan jaren terug en ze netjes gemeld de een had een oor tatuatie dus kon worden terug gebracht naar de eigenaar.Die wilde haar niet meer hij had een hond genomen .

Wij mochten Tannie houden en Miesje is nooit iemand voor gekomen zo had onze Micky op eens twee huisgenoten erbij.

Maar als ieder zijn of haar verantwoordelijkheid neemt kwam het niet voor dat partukulieren voor de opvang gaan zorgen en zaten de assiels niet vol.

Laat de Poes of kater sterileseren bij de speciale actie bij de arts en zorg dat de Teef niet gedekt word geef een prikpil of laat haar helpen het voorkomt vaak baarmoeder problemen bij de Hond

5 reacties

 1. Hoi Yvonne. Ja, dat heeft hij mooi gedaan. Ik ben blij dat ik, als niet abonnee, een kijkje in de tijdschriften mocht nemen. Eervol!!

  Schrijven gaat vrijwillig. Hoe graag je het ook wil stimuleren, de schrijver laat zich niet dwingen of bidden. Op een dag komt het misschien…of niet.

  Hij verdient onze complimenten.

 2. Truus

  Hier ben ik het helemaal mee eens!
  Goed stukje, Ikan-mas.
  Mensen moeten eerst goed nadenken voor ze een huisdier nemen.

 3. Het klinkt allemaal zo simpel als wat. En toch gebeurt het steeds weer. Daar zouden ze weer eens een landelijke actie voor moeten houden. Bezint voor gij begint aan een hazewind.

 4. ja wat dachtje als je 4 a 5 keer per dag je hond moet uit laten en ook bij slecht weer
  of de kattebak legen ook leuk .maar daar heb je een service voor halen het op en uitlaten kan tegen woordig ook als je een brave hond hebt mag die mee wandelen

 5. Min

  Tja een huisdier kun je niet als een stuk speelgoed behandelen. Het wil elke dag aandacht. En je hebt helemaal gelijk Ikan-Mas mensen moeten eerst goed nadenken voor ze een huisdier aanschaffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s