Gedachten

                                                        Zo maar op de fiets .

Gedachten ze komen zo maar op net als de zon opkomt ,en ze gaan weer onder net zo als de maan onder gaat .

Ze brengen je in hogeren sferen maar ook in duisteren afgronden, de een kan er mee om gaan de ander niet gedachten komen en ze gaan .

Zo ook op mijn fiets op weg naar de zuid even op bezoek ,en dan na een uurtje weer terug naar de noord op mijn fiets

Op een dag ging het niet meer fietsen werd een straf niet meer even ronde Molletjesveer of rondje Wets-Knollendam .

Gek voor iemand die bijna 25 jaar op de fiets kranten heeft bezorgd zelfs drie wijken op een ochtend en dan nog 2x per dag de nabezorging van klachten.

oke de krantenwijk was op laatst meer lopen dan fietsen je zet de fiets neer en wandeld in gedachten je wijk door nummers nee die weet je niet

Namen kan je niet maar de brievenbus en het plantje of een beeltje in de tuin als herkenings punt,het fietsen werd moeilijk het lopen ook .

Dan maar op de Spartamet een buitenwijk en kleine wijk er naast maar het ging niet meer de krachten werden minder het lopen moeizaam geen adem meer.

Gedachten aan vervlogen tijden speelde door het hoofd ze wilde nog wel ze wilde niet opgeven toegeven dat haar gezondheid en kracht af namen.

Ze werd ouder kreeg meer gezondheids klachten ze was chronisch ziek maar wie wil daar aan denken haar levens opdracht was nog niet klaar.Electice_fiets

Op een dag zegt haar man zou je niet eens een electrice fiets aanvragen voor je zelf we hebben nog nooit om hulp gevraagd, oke beugels bij de deur en in de WC voor haar .

Een invalide kaart en een parkeer plaatsa 750.00 gld om dat ik niet goed kan lopen maar jij gaat snel achteruit en ik word ouder .

Je moet naar zoveel artsen en specialisten voor controle doe dat nu maar straks kan het niet meer  ,Ze doan loaden de formulieren van het internet en vulde ze in.

Ze stuurde ze op en na een maand kreeg ze antwoord er kwam iemand voor een gesprek en controle over er mischien nog meer hulp nodig was

De huishouding deden ze samen wat hij niet kan doet zij en wat zij niet kan doet hij ,ook zijn ze nog Mantelzorg voor een kind met beperking maar samen reden ze het nog wel.

Ze kreeg een fiat voor de aankoop voor een fiets met lage instap ,lichte hand bediening en electrice ondersteuning

Ze schrok van de prijs zoveel geld had ze nog nooit voor zich zelf uit gegeven Maar haar man zei koop hem maar het is een mooie en je rijdt er goed op wat een mooi compliment van hem voor haar .

5 reacties

 1. Vandaag staat in het dagblad NHD Dagblad Zaanstreek te lezen dat een van de grote duivensport mannen uit de Zaanstreek zegt ik ben het met de rechter eens,het is geen sport het is een hobby.kan deze man soms zijn BTW af trekken bij de belasting?

 2. Yvonne, vertel ook eens in het stukje waarom jij rechter en rechtbank er bij haalt. Is er iets verboden, krijgt iemand een boete? Mag er iets niet meer?

  Overigens denk ik ook dat het houden van duiven een hobby is. Wel een met veel investeringen in kennis en geld, maar de duivenhouder zit niet op de rug van de duif om een sport te bedrijven. Alleen de duif sport, niet de mens. Dus is het hooguit duivensport.

  Interessant logje..maar nogmaals…leg even uit met welk doel het precies is geschreven.

 3. van af het moment dat ik mijn echtgenoot leerde kennen werd er gesproken over duiven sport en hoe er duiven werden gehouden in Indonesie .hoe anders dan hier in Holland.de eerste 20 jaar van ons huwelijk woonden we op een flat . en later in een zaansche buurt met veel mensen die aan duiven sport deden
  onze dochter kreeg 4 duiven pullen en ze begon ook aan de duivensport .ik weet niet beter dan dat het sport is en dat het veel inversteringen kost om mee te doen in deze sport zoals in vele anderen sporten.veel tijd om de duiven te trainen en te verzorgen. door dat ik atrose kreeg en niet meer de zware duiven manden mocht tillen na dat onze dochter was gestopt met de duiven sport was ik mer JR in combinatie gaan vliegen ik vind het een mooie sport .dus door lichamelijke beperkingen was ik gestopt met de duiven sport

 4. Dus binnenkort kom je langstuffen en dan met de honden er hijgend achteraan? Geen tijd meer om te blaffen…hollen!! 🙂

 5. zie je ons al gaan .ha ha ha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s