Controle

                                                         Bezoekje Huisarts Assistente .

Jaar controle van de Diabetes verpleegkundge het is wat later dit jaar door omstandigheden er kwam een nieuwe zuster en zij moest ook nog ingewerkt en paar exammens doen.

Afspraak voor twee personen dan kon het in een keer de controle ,ga je op de fiets naar de arts nee ik ga lopen.

Doei tot straks rustig aan lopend naar de praktijk daar aan gekomen lekker even op een hoge stoel uit puffen en op adem komen .

De assistente kijkt om het hoekje en de patiente ademd moeilijk benauwd U mag binnen komen mevrouw Blomen ze loopt vast vooruit gaat het de patiente staat moeilijk op en schuiveld de gang in naar het kamertje

Doe U jas uit en ga zitten Hoe gaat het U bent wel benauwd he even de bloeddruk op meten iets te hoog en hoe laat heeft U gegeten 10.30 voor de vingerprik.

Ja dat is goed heeft U klachten ja en dan komt de lijst los voeten benen buik borst/hart enzer komt geen eind aan lijkt het wel.

Ik wil dat de dokter U ook na kijkt en wat zegt de Diatiste te zwaar ik hou vocht vast ze zou het bespreken met U of dokter?

Ik maak een afspraak met de Huisarts voor donderdag goed en dan moet U ook even bloed prikken de uitslag is niet goed na 5 dagen weer bij de Dr terug komen.

Ik heb al vast met de internist een afspraak gemaakt voor U u bloed is niet in orde het is vreemd? de patiente lacht zenuwachtig wat nu kan goed maar ook fout zitten .

Woensdag 24 december om 9.30 eerst even een kaart halen U bent nog nooit bij de internist geweest he ,nee na het intaek gesprek

Word het hart en de longen beluisterd en de bloedruk gemeten de voeten en buik betast en vervolg gesprek U moet bloed prikken boven .

Weer een drama de aders lopen steeds weg voor de naald van de zusters het lukt niet weer een ander erbij dan doe ik het via U vinger Materiaal zoek wat erg toch

Na een uur zijn de bloed afname gelukt nog even wachten en dan mag U naar de afd Longfunctie"s Daar aan gekomen en ingecheckt.

Gaan we wachten op onze beurt er komt straks iemand U ophalen en spiuten ze radioactief spul in U aders kunnen we beter kijken op de foto"s

Ook deze Verpleegkundige kan met moeite een ader vinden hij klopt en wrijft over de armen tot het lukt .elke foto duurt een minuut

Als de foto"s klaar en bekeken zijn mogen ze naar huis geen spoedopname geen longembolie maar nog steeds benauwd

En nu moeten ze nog terug er is veel onduidelijk de patienten weten nog niet waar ze aan toe zijn U mag naar huis .

2 januarie 2009  post van het ZMC een afspraak voor de internist op de deurmat U word 15 januarie verwacht en na tiendagen uitslagen van het bloed ???

4 reacties

  1. Peter en Ina moeten het natuurlijk wel samen eens zijn. Daar helpt geen moedertje of zustertje lief aan. Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.

  2. Duurt allemaal wel erg lang. En al die tijd zit je maar in spanning hè? Vervelend. Hopelijk komt er snel een (positieve) uitslag.

  3. De uitslagen tot nu toe waren goed .maar er kwam niks uit de klachten bleven en dokters zijn nieuwschierig waarom heeft een patient klachten en vertellen ze het niet angst voor de onderzoeken ? wie zal het weten . weer al die onderzoeken mischien is de patient verbaal niet zo goed .

  4. Wat een gedoe Ikan-mas. Van hot naar her moeten, prikkie zus, prikkie zo. Oproepen, wachten op uitslagen. Je bloeddruk zou om minder de hoogte in vliegen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s