We knikken Ja

                                                                  We denken Nee.

Altijd aardig zijn is niet genoeg soms moet je juist van je af buiten Altijd aardig zijn is voor niemand goed soms moet je vooral duidelijk zijn hier de zeven valkuilen met anderen .

Te aardig zijn alles voor de lieve vrede het is wel fijn om het overal en altijd eens te zijn met elkaar en anderen maar op een dag botst het misschien toch .

Als je altijd maar aardig wil zijn en gevonden worden dender je niet als een trein over de ander heen maar wel over je zelf.

Kom op probeer ook eens je eigen mening te uiten niet JA zeggen en NEE denken doen het kan op luchten ga de confrontatie aan een openhartig gesprek kan op heldering geven .

Ja ,ja het lijkt zo makkelijk dat doe je niet zo maar een twee drie je mond openen waar je het nooit eerder hebt gedaan altijd af wachtend .

Het is moeilijk om voor je zelf op te komen als je dat nooit hebt gedaan er altijd.je wil niet onaardig overkomen een mens heeft ook eigen verlangens.

Zwijgen over wat we nu zelf wel of niet willen of goed vinden is ook belangrijk voor de gezins sutiatie zo dat je elkaars grensen kent .

Onbewust houd met een sosiale boekhouding bij ,toen jij ziek was ,stuurde ik een kaartje.maar toen ik jarig was heb jij niks laten horen?

Dan is ook de pikorde :als in het gesprek er een is die altijd de boven toon wil hebbendwars door het gesprek heen praten altijd het laadste woord

Het gebeurt in elke groep de pikorde vast stellen wie is de baar HIJ/ZIJ met de grootste mond is de baas ? geef een elk de ruimte mee te doen in en aan het gesprek.

Oordeel niet te snel,oordeel en vooroordeel liggen vaak dicht bij elkaar neem de tijd om je mede mens een kans te geven om elkaar te leren kennen

Een mens is meer dan alleen uiterlijk het kan ook fijne eigenschappen hebben of creatief zijn een eigen mening geef ze de kans .

6 reacties

 1. Truus

  Leuke foto’s Ikan-mas. Er leven/wonen aardig wat dieren bij je in de buurt.

 2. ja nu nog een paarden logje Truus

 3. Zo fijn van het leven
  Veel is ons gegeven
  De zon in het water
  Wat eendengesnater
  De lucht zo gezond

  Maar mag ik nog even
  Want ook is gebleven
  De fietser op ’t looppad
  En ik word dus óók zat:
  Die SCHIJTENDE hond

  Whahahahahahahahahahaha de groeten van je buurtgenoot.

 4. Truus

  Leuk! Kom maar op met je paardenlogje. 🙂

 5. Ben ik nu een ja-knikker als ik zeg dat je gelijk hebt Ikan-mas. Grapje hoor. Ik ben het gewoon met je eens. Klaar. 🙂

 6. Helemaal eens Yvonne (Plato kijkt braaf ja en lacht). Zwijgen voor de lieve vrede brengt je niet verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s