Winter

                                          IJS op de sloot.

De weersberichten waren goed de afgelopen tijd -5 en zelfs nog wat lager af en toe het vroor hard in de nacht en overdag .Imgp0504

Op de sloten lag ijs en de eenden konden al vroeg schaatsen zelfs de Zaan zat dicht niet lang het vracht verkeer ter water moest varen

Maar onder tussen zaten de watervogels mooi in kleine stukjes open water en moesten worden bij gevoerd nee niet in het wak in het water .

De eenden voer je op de wal de graskant met brood en graan en gekookte aardappels. of mais gekookte markeroni met olijf olie Imgp0528

En voor de Reigers wat kip ,lever ,hartjes ,koeien lever ,ei visjes en eendags kuikens in de zomer hebben deze bedelaars genoeg vissers die hun een gevangen visje toe werpen.

Maar in de winterdag zijn er geen vissers bij de sloot en moeten ze open water zoeken om Rode_kater een visje te vangen dus wat hulp is wel geboden .

Heb je een tuintje bij het huis hang wat vetbollen op en een appel wat vet spek en gooi wat strooi voer op een veilige plek.

Zodat de katten van de buren niet de vogels vangen en oppeuzelen en heb je zelf een of meerdere katten hou ze binnen tijdens het eten van de tuinvogels

Laat je honden niet los langs het water zo dat ze niet door het ijs kunnen zakken het is erg als je hond-den zouden verdrinken voor je ogen.

3 reacties

  1. Dat zijn grote aantallen zeg. Daar sta je niet dagelijks bij stil. Oef.

  2. Truus

    Het is goed dat dit Fonds er is Ikan-mas, alleen jammer dat niet iedereen die hulp krijgt omdat ze b.v. niet weten dat ze ervoor in aanmerking komen. Ik hoop dat je je “redder” ooit nog eens kan bedanken Ikan-mas.

  3. Mooie foto’s en goede tips Ikan-mas. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s