Paard

Imgp0539_2                                                                     Het Paard.

De hele dag al hard gewerkt en dan op naar huis denkend ik ga lekker wat koken en dan kruip ik in bed morgen is het weer vroeg dag.

Maar ja je weet het als je kinderen of huisdieren hebt er kan altijd wat onverwachts gebeuren.net als hij thuis is gaat de telefoon.

Kan je naar de manege komen Black Prince is ziek en ik wil hem nu niet alleen laten ,ja daar gaat het avond maal het paard komt nu op de eerste plaats.

De hele nacht zijn ze in de weer het paard mag nu niet gaan liggen het moet blijven lopen of staan liggen kan nu fataal zijn zij de veearts.

Hij krijgt wat koffie en ondanks zijn vermoeidheid blijft hij zijn vrouw en het Paard helpen om zo goed mogelijk de nacht door te komen.

Als de ochtend aan breekt gaan ze naar huis beide doodmoe van de nacht door brengen in de manege stal het paard is nu rustig.

Ze gaan even na wat te zijn uitgerust boodschappen doen in het winkelcentrum de gebakskraam is al open en de geur van olliebollen komt hun tegemoed.

Zijn bloedsuiker is te laag door dat hij nog niet heeft gegeten en hij valt flauw op straat bij de gebakskraam er word 112 gebeld .

En hij word naar het ziekenhuis vervoerd waar diversen onderzoeken worden gedaan Hart en Bloeddruk later op de dag mag hij weer naar huis en heeft de vervolg afspaak op zak.

Wat was de oorzaak nu van het onverwachtse onwel worden van de patient oververmoeid en te weing weerstand na diversen onderzoeken komt er uit meneer heeft ???

Nee geen diabetes maar de ziekte van Tietze wat een zeer pijnlijke aangelegenheid is de druk op de borst die doet denken aan hart krampen

De patient zal zeker nog lange tijd onder behandeling blijven van de Cardioloog en Internist om een hart kwaal uit te sluiten ?

Op http://www.ziekenhuis.nl kan worden gekeken naar filmpjes met diversen ziekte beelden voor mensen die wat meer willen weten.

Ook op http://www.tietze.nl valt nog wat te lezen over deze pijnlijke zaak het Syndroom van Tietze (Costrochondritis)

10 reacties

 1. Hoi,
  wat veel soorten zijn er zeg!
  ik wens je een fijne dag toe.
  Liefs:Wilma.

 2. Samenwonen met dumpgarantie. Nou, voor ik ooit uit mijn huis vertrek moet er een wonder gebeuren. Dumpgarantie of geen dumpgarantie.

  En ik zie het aan Thierry. Hij heeft nog niet genoeg om van te kunnen leven in zijn eentje. Maar verdorie nog an toe….nog een jaartje en hij gaat op kamers, wat ik je brom. Ik zie er tegen op.

 3. ha ha Plaat wat dachtje een eigenhuisje aan de overkant van je .maar ik zou geen zwerfkat willen zijn .overal genade brood eten en altijd je benen onder ander mans taffel.laat mij maar zijn waar ik ben .ik ben tevreden een man die mij goed verzorgd alleen veel te overbezorgd bang dat ik in tien sloten te gelijk loop .en ik hoop dat je nooit verhuist of dan in de buurt .

 4. Ja, dat kost wel even wat meer dan kostgeld, op jezelf wonen. Dumpgarantie???? Nog nooit van gehoord. Trouwens, als het niet lukt, moet die onderhuurder dan maar gewoon weer ophoepelen?!

 5. Ja, daar heeft Truus gelijk in. Die onderhuurder zit daar een jaar te hopen dat die relatie mag lukken. Maar o wee als dat niet zo is. Waar gaat hij dan heen?

 6. geen idee mag Hij / Zij .van de woningbouw coperatie mischien ook een huisje of kamer huren ??

 7. Hahahaha, samenwonen met dumpgarantie!!! Geweldig en DE oplossing voor mij:) Hoewel, ik ga nooit meer samenwonen!

 8. Hoi Yvonne
  Het is toch wat zowel met het paard als de mijnheer ik hoop dat het weer goed gaat met hem. en inderdaad de ziekte van tietze is een naar iets toevallig heb ik een kennis met dezelfde kwaal, en ik moet je zeggen het is een vervelend iets je weet wat je hebt maar het blijft hoe dan oom telkens een angstig iets.

  Liefs Joke

 9. Had het arme paard koliek Ikan-mas? Dat kan gevaarlijk zijn hè.
  De ziekte van Tietze had ik nog nooit van gehoord. Sterkte voor die meneer!

 10. plato vanuit Hasselt

  En hoe is het er nu mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s