Kerkhof

                                                      Dood en Begraven .

Het kerkhof een plaats van rust en stilte en vaak goed onderhouden graven de stenen staan mooi in een rij met een mooie haag er tussen .

Zo dat je nog wel eens moet zoeken naar daar waar je naaste en dierbare de laatste rust plaats hebben Imgp2123 gevonden.

Zo zie je vaak het eerste jaar worder nog wekelijks een bezoek gebracht aan het graf wat in der loop der tijd veranderd.

Er staan geen verse bloemen meer op het graf er liggen wat scherven en bladeren de steen vertoond een groene aanslag

Plantjes eerst met liefde neer geplant staan er verdord bij de beeldjes ooit geplaats zijn verdwenenen de steen met naam is niet meer Imgp2124

Het graf ligt er verlaten en vergeten bij niemand die meer een bezoek brengt aan de overledene Hij /Zij rust in vrede

Een Ekster hipt door de bomen die wachten op de lente zon zodat hun blad weer mooi groen te voorschijn komt en het kerkhof tot bloei.

Het is er troostloos zo in de winter geen mens die er vertoeft het maakt je troostloos verdrietig als je er rond loopt.Imgp2125

Waar is de famillie die eerst zo vol verdriet hun overledene ten grave brachten het graf in het begin met liefde verzorgde ?

Zijn onze doden dan vergeten eenmaal weg van de aarbodem ?

6 reacties

  1. Dat is toevallig Ikan-mas, mijn man is pas onderzocht op TBC voor zijn werk. De uitslag was gelukkig negatief, geen TBC dus. 🙂

  2. Nou, ze kunnen inderdaad steeds meer. Maar er komen ook steeds weer ziektes bij. Dat is jammer. Maar ze gaan door. Steeds maar door.

  3. Ja het is en ernstige ziekte waar je zeer lang ziek van kan zijn .zonder goede medicijnen en voldoende rust en goede hygiene en genoeg eten .maar waar je ook nog lang daarna nog voor controle moet blijven komen bij het consultatieburo.het kan altijd terug komen .

  4. Plato

    Nee, ze zijn zeker niet vergeten. Maar zo gaat het vaak wel, zeker als de nabestaanden naar een andere plaats verhuizen. Maar de echte vriendschap zit toch in je hart nog steeds? Ja toch?

  5. Helaas zal het vaak zo gaan Ikan-mas maar ik denk ook dat, ook al wordt een graf niet(meer) mooi bijgehouden, dat niet persé wil zeggen dat er niet meer aan de overledene gedacht wordt…

  6. zeker weten .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s