Buren

                                                   Beter een goede Buur -dan verre Vriend.

Ruud_esthersimone_patrik Van een masionette Woning op twee hoog met lift en trappen naar n"eengezins woning met een voor en achter tuin verhuizen .Dan mis je wel je oude buurtjes.

Annie-Lies-Marjan -Silvia-Siewke-Marijke-Wil-Hannie-Ann-Lila en de buurt kinderen vrienden en vriendinnen en dan maar kijken of de verhuizing ook weer fijne vrienden brengen.

Van de stad een buitenwijk naar een dorp midden in het centrum is een verschil van dag en nacht nieuwe scholen nieuwe buren een ander ritme .

De kennis making verloopt soepel het is een gemengde pluimage oud en jong door elkaar maar erg wennen er word goed op elkaar gelet .Je mist je oude buurtje je loopje naar de buurt winkel.

Het zal wel wennen op de duur de poes heeft al vriendjes en de kinderen ook dat brengt weer gezeligheid mee in huis Marlon_en_cinta_05_jan_1978

De zomer komt er aan en de tuin word al voller onderling worden er stekkjes geruild met elkaarYvonne_en_de_buren er zijn veel vogeltjes in de berkenboom en de struiken.

Er word aardig wat verhuist in het buurtje ouderen die naar het verzorgingshuis gaan en er komen jonge gezinnen voor in de plaats.

De Noaberplicht ging verder dan de plantjes verzorgen ,het was ook steun bij ziekte, geboorte en overlijden.de reserve huis sleutel voor onverwachte zaken lag in de keuken kast van de buren.

Feesten deed je samen bij een huwelijk liep de hele buurt uit om het bruidspaar te zien maar de deur word niet plat gelopen bij elkaar

Maar bij geval van nood staan de deuren open om hulp te geven aan elkaar even zwaaien, gereedschap uitlenen het draagt bij aan het thuis gevoel

Als eJenny_op_weg_naar_donsjer een goed contact is met de buren geeft dat een minder onveilig gevoel en minder eenzaam.en hou van je buren maar laat de schutting staan niet te hoog

Ondanks alle fijne zaken met de buren is er toch 1 op de 20 Nederlanders wel eens betrokken bij een buren conflict.

Mensen worden steeds assertiever en minder tolerant,zodat ze eerder verhaal gaan halen.Te harde muziek niet groeten soms om niks

Zorgen om de buren Huiselijk Geweld 0900-1262626 Advies en Meldpunt Kindermishandeling 0900-1231230

6 reacties

 1. Mooi stukje wel. Maar wie verstoort je rust? Wie praat daar dan steeds door de stilte heen?

  Dat liedje…ik heb het ook wel eens. Flarden herinnering. Maar nooit precies weten wat het nu was.

 2. Ik vraag me ook af waar die stem nu vandaan komt?! Kun je geen CD-tje opzetten met natuurgeluiden Ikan-mas. Met het geluid van stromende beekjes en zo. Er zijn volgens mij ook CD-tjes met vogelgeluiden….

 3. Daar ben ik het helemaal mee eens, goed van jou trouwens om de telefoon nummers voor meldingen e.d er bij te vermelden.

  Mijn motto is:wanneer je andere mensen net zo behandelt, als dat je zelf behandelt wilt worden,is er weinig reden tot klagen.
  geesje

 4. Maar ehhh, Yvonne… wij zijn goede buurtjes en we blijven dat toch he? Niks intolerant en zo, maar gewoon vrienden en buren voor het leven. Goed?

 5. daar stem ik mee in . we hebben best een fijn buurtje hier en door mijn krantenloop baan heb ik veel sosiale contacten op gebouwd en door de Hondjes

 6. Dat maakt het wonen een stuk prettiger als je goed met je buren omgaat. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s