De Merel

                                                   Nieuwe woning.

Imgp2220 In Mei leggen alle vogeltjes een ei behalve de Koekoek en en de Griet die leggen de hele Mei maand niet?

Maar zodra het wat warmer word ende lente in zicht is hij er weer hij zingt en fluit het mooiste lied de buurt Merelvan s"morgens tot sävonds Meerkoetje_op_winkelwagen_nestje

de klimop die over de percula gaat is een mooie plek voor het nestje van af het dak van de schuur bekijk hij of het veilig is

Nau echt veilig zou ik als mens zeggen niet maar ja wie ben ik af en toe roep ik Kssssstt als ik de volgende poes om de hoek zie kijken.

Weg jij en zet mijn planten spuit al klaar voor het te gevaarlijk word,leuk he buurvrouw ze gaan weer nestelen in de klimop . Meerkoet3

Ja had je het ook al gezien ja ze zoeken altijd naar wurpjes op mijn grasveldje en hij zingt en fluit zo mooi op het dak van de schuur

Het nieuwe huisje is bijna klaar je ziet ze met van alles aan komen vliegen twijgjes, blaadjes pluisjes, veertjes het word vast een mooi nestje

Na een paar dagen gaat de buurvrouw de heg van coniferen knippen het moet mooi zijn voor het voorjaar Krenten_bloesem helemaal is aan gebroken haar tuin.

Het merel vrouwtje heeft onder tussen 4 eitjes gelegt je gaat de klimop toch niet knippen de Merel broed nu op de eitjes.1_merel

Nee hoor die knip ik wat later wel die midag moeten we even weg en ja hoor als we terug komen is de klimop geknipt en de Merel gevlogen .

Dat is nu al de tweede keer dat het nestje mislukt door niet na denkeEen_rampn van de mens en waarom niemand heeft er last van .

En nu maar hopen dat de Merels terug komen in de voor of achter tuin en de nieuwe woning weer niet word gestoord.

Op de overtreding van het vernielen van een vogelnestje staat een boete van  750.00 euro die word uit geschreven  door de Handhaving.

Dus op gepast met het vernielen van vogel nestjes in en tijdens de broed periode deze boete geld ook voor tuinmannen en tuinvrouwen in egen tuin .

Snoeien kan ook na de broed periode .

,

7 reacties

  1. Gaat minister Donner dat lukken denk je? En wat vindt je van zijn plan?

  2. Niet goed ,als je ziet wat de bedoeling was jaren geleden en de opzet nu is dit plan niet voor alle mensen met Wajong geschikt .er ligt nu op de werknemmers van de werkplaats een hoge werkdruk van prestatie .wat niet voor iedereen geschikt is laat de mens in zijn waarden maar geef het wel de kans langzaam op te bouwen.

  3. Bij de Tomin-groep werken veel mensen met een handicap. Hier mogen ze het werk doen wat ze aankunnen.

  4. Ik ben heel voorzichtig in eigen tuin. En in andermans tuin kom ik slechts op uitnodiging. Dus die 750 euro houd ik mooi zelf. Wat een bedrag trouwens. Daar kunnen ze veel vogels van opvangen.

  5. Wel Plato ben ik benieuwd wat de gemeente raad doet als de insteming word gehonoleerd . met de Nota van Dierenwelzijn .In het Zaans stadsblad staat er is een nota van 30.000 extra uitgetrokken voor dierenwelzijn,boven op de 55.000 die er al beschikbaar was?zal de vogelopvang van Ann van Briemen dan ook wat krijgen.

  6. Dat wens ik dan voor Ans. Want waarom niet? Ze doen daar goed werk.

  7. Met mijn katten geen merelnest in onze tuin, levensgevaarlijk voor zo’n merel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s