Peking eend

                                                             het Agatha park .

Tijdens een van de fiets tochten dacht ik nu eens andersom rijden niet buiten om Krommenie maar eens binnen doImgp2512_3or .

Kijken of ik weer verdwaal in de kris kras van straatjes in de nieuwbouw dus met volle moed door de straatjes met herineringen.

Als kind met de ENHABO bus 97 van Zaandam naar Krommenie en dan was de laastste halte het Agatha park en dan verder lopen naar het begin van Krommeniedijk

Imgp2513 Waar mijn zus Maria woonde in het begin op nr 6 met haar man Jozef en hun twee zoontjes Martin en Arnold waar het als meisje goed toeven was .

Later verhuisde ze naar het Spinnerspad achter het grote huis van de Burgermeester dan kon je op Padlaan uitstappen van de bus.

Imgp2514 Het was dan fijn om met mijn grote zus en haar inmidels drie zoontjes naar het Agatha park te gaan om met de kleintjes te spelen

Gerard in de wagen en Martin en Arnold liepen dan samen mee aan het handje zo de herineringen weer naar boven kwamen kwam ook de Loopeend weer boven .

Imgp2516 Voor de Vogelgriep over de wereld zwierf zwommen er een stel Loopeenden door het dorp van de Westerstraat naar de Noorderstraat en terug .

Een van de Peking eenden ging wonen tussen in de Kok sloot tussen Westerstraat en deTulpkade het werd winterdag en we voerde hem/haar trouw.

Imgp2517 Eenden voer graan en mais en wat brood op een dag was de Peking eend weg niet meer te vinden de vogel-opvang gebeld in Krommenie

Inverband met de winter en de Kippengriep waren veel vogels weggevangen  maar als de vogel-griep was overleefd werd het dier terug gezet?

Imgp2520 En nu fietste ik langs het Agata Park en wat ziet mijn oog een Peking eend met 6 jongen op het grasveld trots liep ze daar met haar kroost.

Plots kwamen er twee kanjers van Loopeenden op haar af en ze vluchte weg de Gent er achteraan ze vloog op en verstopte zich in de lage struiken voor hem .

Imgp2522_2 De zes Pullen verbaast achter latend ik wachte het gebeuren af de gent ging op het voetpad liggen en overkeek het grad veld

De Pullen piepte om hun Moeder en het duurde nog zeker tien minuten voor ze tevoorschijn kwam gakkend waar zijn jullie ?

ze liepen zachtjes piepend achter een boom met wat hoger gras zodat ze haar kroost niet meteen zag maar haar vreugde was groot toen ze de jongen telden ze waren nog kompleet .

En langzaam wandelde ze weg in alle rust . In onze Kok sloot is nooit een Peking eend -Loopeend terug geplaatst?

Maar ze zijn wel erg mooi en parmantig als ze lopen zwaaiend met hun staart veren .

5 reacties

  1. Precies Ikan-mas, bij ware liefde maakt leeftijd geen verschil. 🙂
    Het is alleen een probleem als één van de twee nog minderjarig is maar dat zal je wel niet bedoelen.

  2. Goed begrepen hoor .

  3. Die ziet er heel anders uit dan de Wilde Eend Ikan-mas. Wat schattig, die zes pulletjes. 🙂

  4. Een buurt bewoner van de Lindenlaan die aan de sloot woont had een nest van deze Peking eenden rond zijn huis zwemmen en een was verdwaald naar het anderen eind van het dorp.ze komen niet in Nederland in het wild voor ze wonen meestal op een kinderboerderij of bij een liefhebber die aan water woond

  5. Plato

    Die had ik wel eens willen zien. Want meestal is het bij ons toch een beetje hetzelfde qua dieren. Nooit eens een tijger of een aapje bijvoorbeeld. Daarom leuk dat jij tegenwoordig andere streken opzoekt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s