Hommels

                                                            Aardhommels.

Imgp2509 Op de eerste warme lente dag zagen we ze weer Bijen, Wespen, Mugjes ,Vliegen, Aardhommels en razzend snelle Spinnetjes die weg vluchten over het voetpad.

De natuur met daarbij hoorende Insecten waren weer van de partij ze kwamen uit hun winter slaap om de nieuwe lente te begroeten.

Imgp2615 Op de eerste bloeiende bloemen in de tuin zoemde ze rustig rond niets vermoedend van het grote gevaar de Honden

In een flinke bloempot op het teras nog vol met overlevend onkruid zagen de Aardhommels een goede plek voor hun woning.

Imgp2960 Wij nog argeloos toe ziend van niet happen naar de hommels laat ze met rust het is zo’n leuk gezicht om te kijken hoe ze de planten bezoeken in de tuin.

Maar er kwamen er meer en we werden nieuwschierig waar ze woonden in de pot er was al wat onkruid verwijdert uit de pot om nieuwe plantjes in te zetten.

Imgp2945  Maar nu ging het niet meer er woonden een gezin Aardhommels in en we wilden de krakkers niet verstoren in hun woning.

Bij thuis komst werd eerst de omgeving goed na gekeken en werden er verschillende rondjes gevlogen voor ze landen en onder de grond verdwenen.

Imgp2943Je weet tenslotte nooit wat voor gevaar er dreigd bij thuis komst de Honden of anderen natuurlijke vijanden ook werden er rondjes gelopen

Waarbij ze het kleine onkruid met hun sterke pootjes verwijderden om een vrije doorgang te hebben en er onder tussen nog meerdere uit en in gangen waren gemaakt .

Imgp2628 Met op elke in en uitgang een beweegbaar dakje zo dat je bijna niet wist waar de Hommels nu precies wonen er word ook hard gewerkt .

Nu is het afwachten hoe het verder gaat of we moeten helpen door de bloempot te verplaatsen bij regen en wat als de Winter invalt en ze wonen er nog.

We willen toch zeker niet dat de Aardhommels verdrinken of hun woning onderloopt met regen water of nog erger ze bevriezen als het onder nul komt??

Maar nu is het nog fijn om van hun gezelschap te genieten .

Bijenvolk_op_zonnebloem P S Vandaag 30 07 2009 lees ik in de krant dat Wespen volken en Hommel volken uitsterven in de winter maar hun Koningin een goede over winterplek zoekt om te overleven. Jammer hopelijk komen ze volgende zomer weer terug .

Dit was te lezen in dagbladzaanstreek het NHD DZ

4 reacties

  1. plato vanuit Hasselt

    Ha, was die Willem ook weer eens thuis dan? Waar zit die rakker tegenwoordig toch steeds? Verliefd zeker? Mooie wandeling. Die fietsers moeten eens een flinke boete krijgen. Straks gebeurt er een ongeluk.

  2. ik ben blij Willem en Maria samen verliefd in Hasselt.maar als hij er weer is in de zaanstreek heeft hij het zo druk zijn Tel:staat niet stil en de Pc ook niet .

  3. Wat een gezelligheid en drukte zo op de vroege morgen Ikan-mas. 🙂
    Ach ja, die Willem, hij is zó verliefd… 😉

  4. Zolang aardhommels geen kloothommels worden mogen ze van mij blijven 🙂 Leuk logje, Yvonne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s