Vier Seisoenen

                                                              Vogelstand.

We hebben dan wel 4 seisoenen in Nederland – Winter -Lente -Zomer -Herfst maar ook aan onze vogels is dat goed te zien .

IImgp2886n de winter is het goed te zien dan zijn er veel meer Eenden in de Kok sloot en zijn de Futen verdwenen en komen de Waterhoentjes ons waarschuwen voor de kou die er aan komt.

Het Waterkipje is verdwenen en de mooie witte Zwanen zie ook niet meer zwemmen door de sloot het word stiller er zwemmen nu wel diversen groepen met eenden .

Sommigen zijn paartImgp0747  jes en anderen groepen zijn jonge manetjes of vrouwtjes ze herkennen de broodzakken of het geluid van het ritselen.

Van de ene kant van de sloot vliegen ze naar de anderen kant voor wat brood, mensen stooien de over gebleven gekookte aardapelen uit op de gras kant.

De Kouwtjes die blijven over winteren pikken er hun graantje van mee net als de Meeuwen die zijn blijven hangen .

1122 De Reigers hebben het ook vaak slecht als de winter vroeg is en de sloten met ijs zij eten geen brood of aardapelen .

In de lente en zomer en soms de herfst krijgen ze wel af en toe een gevangen visje toe geworpen als extra hapje in de winter zijn er geen vissers aan de Koksloot.

Als de temereturen weer wat beter worden en de Fuut zich laat zien en de Waterkip en de Eenden weer koppeltjes vormen.

Is de lente echt in aankomst de vrouwtjes Eenden vertrekken naar de polder of beschutte plekjes waar ze in alle rust hun eieren leggen en hun eieren uitbroeden

Imgp2993 Waar na ze later trots met hun jonge pullen terug keren in de kok sloot de stelletjes Waterhoenen broeden in half gezonken bootjes of op de fontijn

Verder op in de buurt is een tuin vol met fruitbomen aalbessen zwartebessen 2 kersenbomen en de pruimenboom de ranken met druiven langs de muur.

Een waar fruit paradijs voor de Vogels die er graag komen om het rijpe frut van de bomen te eten je vind alleen Imgp2499 de kersen pitten op de stoep.

Het is een mooi gezicht al die snoepende Vogels straks komen de vlinderstruiken in bloei en komen er weer veel Vlinders in de tuinen

Zo wisselt de natuur in onze omgeving steeds van bewoners soms is de sloot overbevolkt en dan weer bijna leeg net als de fruitbomen.

3 reacties

  1. Wat een druk postverkeer bij jou Yvonne. 🙂
    Mooi hoor al die zelfgemaakte kaarten.
    Je moet inderdaad niks aan de deur betalen als het geen rembours is.

  2. We trappen er niet in bij die huis aan huis verkopers he? De kans op ellende is net iets te groot.

  3. Ja, het gaat maar heen en weer met die seizoenen. Hier in België was het twee dagen geleden nog 34 graden en nu regent en waait het. En het is koud. De trui moet er bij aan. Ach en dan kijk ik naar die foto’s en denk… is dat dezelfde wereld? Brrrrr.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s