In gesprek met!

                                                                 Vissers latijn.

Op een niet te warme zomerse dag als de vissers de koelte van het water op zoeken en hun hengel spullen bij elkaar zoeken .

Om te gaan vissen in en aan de diverse wateren komen de vissers verhalen los het vissers latijn de ene vangst is nog mooier en groter dan de anderen.

Het is een leuk gezicht al die vissende mannen en ook vrouwen de een zet een wurm aan de haak en de ander een stukje kaas.

Somige vissers vinden het leuk als de diversen wanderlaars een praatje met hun maken en ze hun vis verhalen kunnen vertelen

Zo ook hun vis geheimen maar het vissen zo als het ging in onze jeugd met het bamboe hengeltje en een klein vis netje dat is verleden tijd .

De tijd dat je met een netje stekelbaarjes ving of met het groenteblik aan en stok nee het is nu luxe hengels en visvoer .

Mais en diversen soorten visvoer om de vis naar je vis stekje te lokken is nu heel gewoon vroeger kreegje een broodje mee of moest je women zoeken.

En er word nog wel wat gevangen al hangt het af van het voer wat aan je haakje zit worm, kaas,mais brood, kunstaas. levend aas.aardapel.

Vaak zijn het de zelfde vissers Kees en Kees ,Dirk en Hennie,Teun,Wil, Gerit ?? en 3 burvrouwen Nel ??enz:niet dat je allen bij naam kan .

Grote Baars en wat Witvisjes ,Voorn ,Zeelt, Aal, Snoekbaars en de Reiger staat er rustig bij van krijg ik ook nog wat van de vangst het is mijn viswater .

Een van de vissers kwam al een poosje niet bij het water tot op een dag op het markt plein op eens he Buuf goede dag lang niet gezien.

Nee moest mijn huisje uit OHH" hoe kan dat nu . Ik had een plantage ,Schrik nooit aan gedacht en nu ik woon ——— zegt de jongenman.

Je kan elkaar niet het zijn moment opname en ontmoeting langs de waterkant maar schrikt toch zo jong en hoopt dat alles goed komt

Ondanks het vissers latijn want je hoort wat verhalen zo langs de waterkant daar ,niet alles wat je hoort is vertel maar door want aan het eind op plein 13 is elk verhaal weer een ander geworden .

5 reacties

  1. Wat een heerlijk logje om te lezen Ikan-mas. Oude schoolvriendinnen vergeet je nooit hè. 🙂

  2. Wat is dat dan al lang geleden he? En die band blijft? Dan is het wel echte vriendschap. Erg leuk.

  3. Dus wat moeten we nou geloven van die verhalen? Visserslatijn is toch niet te vertrouwen? Ik ga nooit meer vissen want anders geloof je mij ook niet eens meer. Terwijl ik toch een eerlijk Plaatje ben die al menigmaal snoeken van vier meter lang heeft gevangen. Ik houd al op, ik houd al op.

  4. ja je wil het niet weten de krant stond de laatste weken vol over van alles en nog wat . heb je niet gelezen zeker roerige weken in Zaanstreek-Waterland zullen we maar zeggen .

  5. Ik ben nu in Wormerveer maar ik vind het hier superrustig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s