Ruiterkamp 2009

Ruiterkamp_2009                                                             Westerbork

Ruiterkamp week 1 zomervakantie 2009 op Zaterdag12 julli begint de eerste kampweek om 11uur  en op zondag 18 juli om 11uur eindigt het ruiterkamp.In_stap

Het begint al goed met een volle kofferbak koffer ruitertas en rugzak senior en Junior zitten voorin en ikke achterin met de Honden.

Het regend al de hele ochtend maar er is mooier weer beloofd op de radio ik heb een handoek op schoot de honden zijn nat ze heben hun tuigjes om en de riemmen zitten aan de veiligheidsriem van de auto vast.Imgp3126

Imgp3132Zo dat ze niet zomaar uit de auto springen als we stoppen op de grote pakeerplaats om te rusten van de lange rit .

Zaterdag als we aan komen staan de leiding en ruiters al op de manege en krijgt Smijling zijn vaste leider voor die week na de kenismaking en de kofie met cake vertreken we weer.

Doei tot zondag en dan begint de Kampweek van onze zoon het Thema is dit jaar Circus na het warm eten staat de Circus directeur  Bom in de eetzaal met de clown pipo een probleem?Imgp3124

Het regend dus er word binnen gereden en s"avond"s is er een speurtocht door de hele manege.

Maandag kwam directeur Bom weer alle instrumenten zijn weg er word hulp gevraagd en er moet een grote Olifant wordengemaakt.

DrenteEn als verassing is er voltigeren met de paarden Picasso en Sharon .

Dinsdag na het ontbijt en de corve ging de eerste groep Paardrijden en de andern naar het dorp kaartjes kopen en schrijven en op de post doen.

Na de heerlijke nasi maaltijd werd er gewisseld ging de anderen groep naar het dorp en de ochtend groep paard rijden.Imgp3131_2

Nu kwam tovenaar Bob Potter de kleinzoon van Harry Potter hij had alle geluiden weg getoverd en iedereen werd gevraagd het geluid te zoeken.

s"avonds na het avond spel werd er nog wat gedronken bij het kampvuur.

Woensdag een dagtocht naar Orvelte de spullen in de Paardentrailer en de ruiters en begelijders gingen o.a per tandem ,per Paard ,per Paardenkar ,en ook met de auto.

In Orvelte werd gepicknickt de keukenploeg had lekkere broodjes gemaakt en de ijsco man ijs na de vermoeiende dag waren er heerlijke frieten

En werd er deze avond druk gesminckt en er werden foto"s van gemaakt .

Donderdag na het ontbijt en de corve ging groep 1 paard rijden en groep 2 verder met de olifant.de warme maaltijd werd buiten genutigt het zonnetje was er ook bij en heerlijke pannekoeken

En s"avonds was er een Vossejacht in het dorp ,ook was er een avondmarkt in het dorp erg gezellig dus

Vrijdag was een spanende dag allemaal moesten ze een proefje rijden na de poets beurt van de Paarden en pony"s zij werden versierd met elastiekjes veertjes en lintjes.

Pipo en directeur Bom waren de jury de Paarden en Ponys zagen er mooi uit net indianen Paarden na de proefjes even een rust pause .

Zo dat iedereen weer actief was voor de barbeque iedereen heeft heerlijk gesmikkeld en s"avond was er een bonte avond met veel circus acts met hoepels, slaapzakken ,dierentemmers ,dans ackt,muziek enz enz.

Ook werden er de diploma"s uit gerijkt en kreeg iedereen een lintje voor de eerste prijs het was weer een geslaagde ruiterkamp week

Dank aan alle 20 Vrijwillegers en de 20 Ruiters en Amezone"s en de Leiding voor het suksesPrinses_margriet_manege_westerbork_ en nu is het nog wachten op wat leuke Ruiterkamp foto"s voor hier bij .

10 reacties

 1. Ja dat is goed geschreven, efficiënt ook, dat was toen wel zo maar tegenwoordig ook wel al is dat vaak minder goed zichtbaar!

  Lieve groeten Melody

 2. Deze huisvrouw was goed efficiënt bezig Ikan-mas. 🙂
  Mooie WOW over het gebruik maken van de middelen die je hebt.

 3. Zo ging dat vroeger, goed geschreven Yvonne!

 4. Ik zeg dat is pas efficient daar kunnen de mensen tegenwoordig nog wat van leren! Misschien een tip voor de mensen die erg last hebben van de recessie?

 5. Plato

  Ja, ja, roeien met de riemen die je hebt en dat nog doelmatig ook. Het kon niet anders en de huidige generatie kan daar wel wat van leren.

  Mooi stuk, Yvonne… Plato is trots op jou als buurtvrouw.

 6. dankje wel Plato ik ook op onze buurman

 7. Inderdaad zo kun je met weinig middelen tot een groot iets komen Efficiëntie ten top!

 8. hmmm zeker een storing ik dacht toch echt dat hier een reactie had geplaatst.vroeger ging men zeker veel zuiniger en doelmatiger met etenswaren,levensmiddelen om. mooi geschreven WOW Yvonne

 9. Fijn dat die vrijwilligers er zijn. Daardoor kan het ook allemaal gebeuren. Mooi te lezen dat het kamp ook dit jaar weer geslaagd was.

 10. Dat was een hele leuke week ikan-mas. 🙂
  Het is een heel mooi museum-dorp, dat Orvelte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s