het blijft Genieten

Imgp2443_2                      Vogels in en rond onze Buurt.

We hebben heel wat plezier om al de kapriolen van de Vogels rond om ons huis ,maar ook in onze buurt het begint al vroeg .

Zo rond zes uur komen de eerste al de boel verkenen of er al is gestrooid met strooi voer en Imgp1026_2of er al broodjes hangen in de netjes in de Vlinderstruik.

In de achtertuin zijn de Mussen bijna helemaal veilig bewaakt door Menno en Banjer die zorgen dat ons erf Kat vrij blijft.

Behalve in de vroege ochtend uren dan proberen de Katten nog wel over de tuin schermen te Imgp1626_2klimmen plank voor plank omhoog.

En in de late avond als ze denken veilig te zijn in onze tuin omdat die Katten denken nu zijn de Honden wel binnen?

Voor hun een vraag voor ons een weet de tuin verlichting veraad hun die scheind tegen het Imgp2418tuin scherm zo dat wij ook weten dat onze hondjes veilig zijn voor aanvallen uit het stuikgewas in onze tuin.

Geen Kat die het leest de waarschuwings borden op onze tuinpoort Pas op voor de Hond wij waken hier voor onze baasjes

Imgp2308_2De 150 a 200 Mussen zitten gezellig in de Vlinderstruiken en als er een Sperwer over vliegt en staat te bidden in de lucht duiken ze onder het bladerdak voor bescherming.

Ook de 25 Trottels en 20 Kouwtjes zijn veilig in de tuin af en toe komt de Merel voorbij en daalt er een Reiger op het schuurdak.

Imgp2740En niet te vergeten de Houtduiven zij komen voor de mais korels en de Vlaamsegaai en hun familie de Eksters met hun jongen .

Soms komt er een groep Spreeuwen voorbij het is een gezellige drukte bij ons in de Achter tuin, de Voortuin daar moeten we oppassen .

Imgp2766_2 Daar zit een groepje van 20 Mussen en wat Koolmeesjes maar ook vaak 2 Poesen van de overkant van de straat die onder de Hortensia of tussen de Floxen kruipen .

De zwarte Moortje en Miesje de Zwart /Witte Poes en de Cyperse komt ook af en toe gelukig slaan de Honden meteen aan als ze die Katten zien Weg weg !!

Imgp2651 En tijdens de wandelingen met de Honden zien we ook veel Vogels niet alleen in de Koksloot maar ook door de lucht vliegen ze over .

De Honden weten dat ze rustig moeten blijven als er gevoerd word somige Honden vrienden van hun mogen loslopen en jagen op de Eenden .

Imgp2342_2 In de Koksloot die door het dorp slingert zwemmen diversen Watervogels O A Waterhoentje Waterkipje Eenden Futen  (Loopeend) Pekingeend en Zwanen Aalskolvers soms zijn er ook Nijl Gansen maar die blijven niet.

En niet te vergeten de Reigers die langs de kant staan en hun visjes proberen te vangen zo valt er altijd weer wat anders te zien

Imgp3072 De GierZwaluw of de gewone Zwaluw die rond de kerk torens vliegen op jacht naar insecten en de Kerkuil die nog in de schemering overvliegd op jacht naar een muisje

6 reacties

 1. Daar ben ik het helemaal mee eens, goed van jou trouwens om de telefoon nummers voor meldingen e.d er bij te vermelden.

  Mijn motto is:wanneer je andere mensen net zo behandelt, als dat je zelf behandelt wilt worden,is er weinig reden tot klagen.
  geesje

 2. Maar ehhh, Yvonne… wij zijn goede buurtjes en we blijven dat toch he? Niks intolerant en zo, maar gewoon vrienden en buren voor het leven. Goed?

 3. daar stem ik mee in . we hebben best een fijn buurtje hier en door mijn krantenloop baan heb ik veel sosiale contacten op gebouwd en door de Hondjes

 4. Dat maakt het wonen een stuk prettiger als je goed met je buren omgaat. 🙂

 5. Ja, ons buurtje is mooi en heeft veel dieren. We kunnn er trots op zijn.

 6. Een leuk logje Ikan-mas. 🙂
  De grappige tekst op dat bordje heb ik wel meer gelezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s