Vroege Vogels

                                                                            Wakker Worden .

Imgp3163 Zondag ochtend 6 uur de eerste Vogel pootjes trippelen al over de dakgoot , en de Merel fluit het hoogste lied in de hoge dennen boom.

Ze heben dit jaar al vier nestjes met jongen groot gebracht en als we de hoek om komen zien we de Trottels al op het dak zitten wachten.

Imgp1098_2 Ze kijken naar de grond of het veilig is om te landen in de Kat veilige tuin ,maar zeker weten doen ze het nooit de Vogels bijna al de buren rond om de tuin hebben 2 tot 6 Poezen in huis en vrij rond lopen

De 20 trottels wachten nog even voor ze naar beneden komen voor hun eerste maaltje , terwijl we naar binnen gaan dalen de eerste vogels al weer op het terras.

Imgp1026 Er ligt een overvloed aan zaden en rijstkorrels en wat brood en kaas, de Mussen voeren hun laadste jongen die met open gesperde bekjes en vleugeltjes om voer vragen.

Hun zand bad is bijna leeg van het vele baderen en de drink en bad bak ook tijd voor vers drinkwater met wat drupeltjes AZIJN.

Imgp2651 Tegen het GEEL er zijn dit jaar veel Vogels ziek geworden en gestorven vooral de Groenling en de Trottels waren het slachtoffer.

Het virus verspreide zich snel via Denenmarken, Duitschland ,Nederland en Belgie de vogelziekte bekend onder de naam HET GEEL.

Imgp3174 Ondertussen is het een golvende beweging van Vogels van het terras in de struiken naar het dak en terug een zwerm van 100 tot 150 Mussen en de 20 Trottels.

Elke keer als de Vogels schrikken golft het door de tuin van de lage Australische sering door de Vlinderstruiken om hoog .die vol zit met Mussen famillie"s.

Op eens schiet er een Sperwer uit de lucht op de Vlinderstruik af alle Mussen vluchten onder de bladeren van de struik en het is muis stil in de boom.

Als hun vijand is verdwenen komen ze weer te voorschijn en tjilpen ze weer vrolijk verder ze genieten op het bladerdak van het zon licht en hun gedekkte taffel

Ze eten hun buikes vol samen met de Tottels en de Kauwtjes en toch gaat het niet goed in de natuur om ons heen

 1. Colonie"s Meeuwen uitgeroeid door de Vossen!
 2. Wolven en Beren komen dichterbij ?
 3. te veel wilde Varkens op de Veluwe .
 4. Te veel Ganzen
 5. Te weinig Mussen
 6. te veel Herten
 7. te veel Vossen?
 8. Te veel zwerf poesen.
 9. Te veel Paarden
 10. Q koorts onder de Geiten en Schapen en Mensen
 11. Wereld wijd een explosie van de griep.bij de Mensen
 12. B S E de Gekke Koeien Ziekte en de Vogelgriep wat volgd

Van het een te veel van het ander te weinig.elk jaar word er gevraagd de Dieren bij te voeren tijdens de Herfst en Winter perioden .

Nu kwam in het VARA Vroege Vogels Radio Programma op Zondag ochtend en na te kijken op het internet een oproep om tijdelijk geen Vogels te voeren en geen water te geven aan de Vogels.

Om dat er ook in Nederland vogels zijn met HET GEEL de Vogels kunnen niet meer eten door dat hun keeltjes dicht gaan zitten met gele stuken en stikken .

PS de Vogels hebben een bord in onze tuin geplaatst met de tekst (PROTEST WIJ WILLEN VOER EN DRINKEN )

6 reacties

 1. Verschillende soorten mensen….je zult ze altijd houden, Yvonne. Het heeft geen zin er kwaad om te worden. Geniet maar van je hondjes. Ze zijn je echte vrienden.

 2. Overigens: 9 mei is de expositie van Piet in het kerkje van Marken Binnen.

 3. juist .als je de dieren leert kennen kan je haast niet meer van mensen houden.dieren zijn zo trouw

 4. Dat hondje begrijpt er natuurlijk niks van, het arme dier. Mijn zus heeft het ook meegemaakt met haar hond, dat was echt niet leuk.

 5. Plato

  Maar het is verstandig dit toch niet te doen. Die vogels besmetten elkaar tijdens het snavelen. Dus toch maar even opschorten.

 6. En zo is er inderdaad steeds weer wat anders Ikan-mas.
  Jammer voor de vogels maar ik zou ze (tijdelijk) toch maar niet voeren en/of van drinken voorzien. Een verstikkingsdood lijkt me een hele akelige dood. 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s