Wel Tijd

                                                           Geen Tijd.

Er zitten maar 24 uren in een dag waar van de helft van de tijd  word geslapen wat zonden is van de tijd het lijkt wel veel een dag maar hij is zo om .

Tussen opstaan en naar bed gaan om te slapen zit vaak veel te kort tijd en moet je haasten om al de tijd in die dag goed te gebruiken .

Opstaan en het dag ritueel begint al met het gebruik van de badkamer en het toilet ,aankleden en beneden  het ontbijt met kopje thee .

Waarna de famillie word uit gewuift die naar het werk gaan en de huis vrouw of man aan de dag indeling begint van het huishouden .

Stoffen en stofzuigen de afwas van het ontbijd de bedden op maken, en dan is er koffie de dagelijkse boodschappen moeten worden gedaan .

Slager Bakker Groenteman of de buurt super  , als er huis dieren zijn of nog schoolgaande kinderen vragen deze ook hun verzorging.

Dan heb je nog de sosiale contacten en famillie die aandacht verdienen hobby "s of sport en de verzorging van het avondmaal.

Met tussen door de was laten draaien en op hangen en af halen en strijken zo nodig, ramen lapen en sop werk en de administratie bij houden.

Af en toe lijkt het wel of de huisvrouw /man geen tijd over houd voor zich zelf om even op adem te komen tussen door

Even op zieken bezoek of een jarige ,de nieuw geborne verwelkomen alles kost tijd en tijd is zo kostbaar je hebt er nooit genoeg van (tijd)

De naai en verstel klusje e /o huishoud klusjes zoals de tuin er komt echt wel wat bij kijken om het huishouden goed draaiende te houden

Niet te veel op je schouders laden niet op elke hulp roep reageren maar zonder erg gebeurt het even dit even dat en de tijd is al weer op

En jij hebt het nog druk terwijl de ander al aan de koffie zit op zijn terras uit rusten van het niets doen terwijl jij er al weer dag taken op hebt zitten

 1. slaap tijd
 2. etens tijd
 3. hobby tijd
 4. Werk tijd
 5. koffie tijd
 6. thee tijd
 7. lunch tijd
 8. rust tijd
 9. tijd voor bezoek
 10. tijd voor je zelf

7 reacties

 1. Vooral dat laatste, Yvonne. Alles met mate. Dat zei mijn oude bedrijfsarts al: mate. De rest vond ze van ondergeschikt belang.

 2. Zoals mijn oude bedrijfsarts al zei: alles met mate, daar gaat het om. De rest vond ze van minder belang. Het ging met name om de maat.

 3. Kanker, een gemene rotziekte!
  Jij hebt in ieder geval de inspiratie voor deze WOW gevonden Ikan-mas. 🙂

 4. Ja, een (goed) huishouden vraagt veel tijd Ikan-mas. Nummer 10 op je lijstje moet men dan niet vergeten: tijd voor jezelf. 🙂

 5. Plato

  Ja, wat een rot leven hebben we eigenlijk he? Altijd maar die tijd. Maar we kunnen de klok natuurlijk ook te water donderen. Dan hebben we plotseling 24 uur per dag om te doen wat we leuk vinden.

 6. ikan

  nee nne want er is toch ook fij tijd verdrijf. wandelen ,fietsen.dieren verzorgen.lekker thuis op de bank met mijn lief en de honden

 7. Plato

  Ok, dus helemaal somber is het leven nog niet 🙂 Volgende week ben ik weer een paar dagen thuis. Banjer, dan krijg je weer een paar stevige aaien van me hoor. Menno ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s