Menno

                                                         Oppas van Menno .

Matj_small  Opa en Oma zijn elke dag al 6 jaar lang de oppas van Menno en extra bij ziekte of vakantie als Menno zijn Baasje werkt of een dag je weg gaat.

In September 2003 is onze Matjan op 12 jaar overleden en op 10 09 2003 werd Menno geboren en in Oktober kwam de kleine na aankoop in de famillie .

Menno is een Ruig haar en Driekleur een hoogbeen en we wisten het niet zijn nesthaar bleef ook zo lang maar ja dat is normaal met ruig haar.

Yvonne_met_jack_matjan_en_banjer_smWe hebben Menno uitgezocht bij zijn fokker in de Middenbeemster en Menno zijn Baasje was blij met de keus dus toen hij als pupje werd op gehaald.

Kwam Menno vanaf af dag een al bij Opa en Oma overdag logeren daar werd hij vriendjes met Jack en Banjer twee laagbeen Jacky"s van Oma .

Bert_met_menno_small Hij groeide als kool en zijn pootjes werden steeds langer hij groeide boven Jack en Banjer uit als hij van uit zijn huis zonder tuin bij Opa en Oma komt rent hij vele rondjes.

Elke dag staan ze vroeg op voor de eerste wandeling weer of geen weer soms lopen Menno en zijn Baasje aan de ene kant en wij aan de anderen kant.

Famillie_van_menno  Vandaag is het Maandag dus ga ik naar Opa en Oma om 6 uur maak ik mijn baasje wakker kom op je moet werken vandaag.

Wassen scheren aankleden en een broodje met kopje thee er bij ,klaar dan gaan we jas aan mijn halsband en riem vast en de rugtas mee.

Boek_over_de_hoog_been He he daar gaan we effe plassen hoor heb je poepzakjes mee voor als ik nodig moet die hondenpoep bak staat er niet voor niks.

Lekker weer he dat word veel in de tuin spelen en af en toe mijn stem laten horen als ik in gesprek ben met Hugo of Kira en Britt en Rakkertje Trees of Jet .

Loop eens door je lijkt Oma wel altijd eendjes kijken en Gerit de Reiger staat er ook niet zeker op vis vakantie in de polder.

Gaan we voor of achter om ja de poort staat open oma heeft al gewandeld met Banjer de vroege vogels dan de poort dicht opslot en ik mag los .

Ik ga meteen op inspectie of en geen Poesen zijn en de Mussen veilig kunnen eten en drinken. en dan naar binnen Banjer wacht mij al grommend en brommend op en valt aan dat kleine monster .

Even kijken of er nog Honden koekjes liggen op ons bordje ik heb wel trek na zo"n lange Afbeelding_jack_banjer_mennonacht wat vers water en dan knuffelen met Opa en Oma lekker op de bank.

En dan is het tijd de baas gaat naar zijn werk braaf zijn he Menno bij Oma tot straks.Menno gaat op de trap wachten tot Opa terug komt van station.

Weer een dag vol avontuur met Banjer en de Vogeltjes in de tuin wachtend op de terug keer Jack_matjan_banjer van zijn baas onze Zoon JR

De middag wandeling met Oma en Banjer Menno met zijn tuigje en snoetje zo dat hij niet zo trekt al is en blijft Banjer de op stokker met trekken en blaffen .

Jack_menno_banjer_okt_2005_small_2onze Drie musketiers Jack Matjan Banjer en Jack Menno Banjer

6 reacties

  1. Ik ben heel voorzichtig in eigen tuin. En in andermans tuin kom ik slechts op uitnodiging. Dus die 750 euro houd ik mooi zelf. Wat een bedrag trouwens. Daar kunnen ze veel vogels van opvangen.

  2. Wel Plato ben ik benieuwd wat de gemeente raad doet als de insteming word gehonoleerd . met de Nota van Dierenwelzijn .In het Zaans stadsblad staat er is een nota van 30.000 extra uitgetrokken voor dierenwelzijn,boven op de 55.000 die er al beschikbaar was?zal de vogelopvang van Ann van Briemen dan ook wat krijgen.

  3. Dat wens ik dan voor Ans. Want waarom niet? Ze doen daar goed werk.

  4. Met mijn katten geen merelnest in onze tuin, levensgevaarlijk voor zo’n merel!

  5. Van Menno wil ik wel meer lezen. Maar dan met een foto van deze tijd he. Close up. De staart fier omhoog en geen andere honden er bij. Menno, de held van de bloemenbuurt.

  6. Een gezellig verhaaltje over de hondjes Ikan-mas. 🙂
    Er zitten ook mooie “statiefoto’s” bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s