Hengelen

                                                     Twee Visser"s .

Imgp2788_2 Visje visje kom eens kijken ik heb een Worm aan mijn haakje gedaan en gooi mijn hengel zo in het water zo dat ik je vangen kan .

Lars is op bezoek bij Opa en Oma en Opa houd van hengelen een vissers man in hart en nieren net als zijn twee zoons en oudste kleinzoon .

Imgp2789 Af en toe zitten ze bij het bootje van Opa 2 stoere mannen naast elkaar op hun vis stoeltjes, doosje wormen en het vis net er naast.

Als er wandelaars langs komen is het altijd al wat gevangen mannen en stevast zegt Lars een heleboel maar we zijn er ook kwijt geraakt te vroeg of te laat de hengel opgehaald.

Imgp3275 Het is een genot om die twe vissers mannen zo samen bezig te zien Opa bezit alle Vis vergunningen om in het pacht water van Z V H te vissen.

Bijna al het Vis water is in Zaanstreek-Waterland van Z V H zij zorgen ook dat de vis stand op pijl blijft en controleren het water .

Imgp3304 Sinds kort zit Lars ook op zwemles en heeft hij een redingsvest voor als hij mee gaat varen in de Motorboot van Opa en oma mocht hij over boord gaan is hij veilig .

Zondag ochtend zaten ze op het bankje bij de Zaan er lag een groot schip aan de kade dus is de vraag Lars heb je een boot gevangen .

Imgp2751 Nee ze hadden het eerst achter de kerk geprobeert maar het water was te ondiep en het vistuig 3x in de struiken vasten Opa gewond aan zijn oog ?

Bij het verlaten van de schuine kant met struiken stapte het tweetal in de Hondenpoep wat onder de struiken lag .

Tot lol van Lars niks zeggen zegt Opa nog lachend ze schrijft alles op.en je ze wachten nog steeds op de onbekende die ze gaan vangen hopelijk.

Ja het is een gaaf stel onze vissers mannen en ja Oma Sonja heeft het er ook druk mee , kijken waar ze zitten rondje om de Noord en hun proviand verzorgen .

Want water is er genoeg en visjes ook al is het op het marktplein van de Viswinkel bij nood weten Kees en Lars ze ook te vinden .

6 reacties

 1. plato

  Moeders blijven moeders, zelfs na hun dood, zolang er kinderen zijn om ze te eren.

 2. goed geschreven en heel waar.

 3. Dat heb je mooi verwoordt Ikan-mas. De bloedband tussen directe familieleden.
  Vooral die van een moeder en haar kind(eren).

 4. Ik heb helemaal niks met de hengelsport Ikan-mas. Wel leuk dat opa en kleinzoon er samen plezier aan beleven. 🙂
  Krijgt Gerrit ook wel eens wat? 😉

 5. Anoniem

  Gerit is wat verdwaald er zijn ook weer veel jonge reigers geboren. uit de vis beun pikt Gerit ook wel eens visjes . ik moet altijd lachen om de dieren elke keer is er wat anders met ze je kan het nooi zo beschrijven .zo als je het zelf beleeft . denkt men vast ze heeft een dubbele kronkel dat mens . maar ik geniet .

 6. Haha, niks zeggen, ze schrijft alles op. Dat is zo herkenbaar en het is waar ook he? Je schrijft alles op.

  Whahahahahahaha… wat een leuk stukje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s