Jaar van de Egel

                                                                       De Hout in Alkaar .

Imgp1710 Zondag ochtend 20 September 2009 tussen 11.00 en 16.00 houd de Egel opvang Dikke Prik een voorlichtings dag van Egels .

Hopelijk is het droog weer al zal het lopen onder de grote bomen van de Hout de meeste regen wel op de toppen van de bomen vallen .

Imgp1712 Mischien valt er nog wat te leren en te zien op  http://www.welkoop.nl  is  ook al wat voorlichting te zien over de Egels

En via Dikke Prik kom ik op VVZ de Vereneging van Zoogdieren die zich ook in zet voor de Egel en de Eikelmuis de Maters enz:

Imgp3006  Even kijken niet vergeten hun mail adres hier bij te vermelden zo dat anderen ook kunnen genieten van hun Web Site"s http://www.dikkeprik.com/

Elke ochtend gaan Banjer en zijn vrouwtje op inspectie tocht door de tuin en steeg ze zijn wel snel klaar samen Banjer met zijn neus is onze tuin gasten snel op het spoor.

Imgp3463Als ze dan blij weer binnen komen ,met ze zijn weer geweest er liggen verse uitwerpselen langs het pad en op het terras.

In Oktober -November gaan de Egels weer in winterslaap hun lichaam temperatuur neemt af van35 naar 10 graden ze rollen zich dan op in hun nest met de zes duizend stekkels op.

Imgp3464De Spijsvertering stopt, terwijl de Hartslag en Ademhaling vertragen ,niet dat ze nu de hele winterslaap slapen.soms worden ze wakker en kunnen zelfs verhuizen naar een ander nest .

Ze leggen geen voedsel voorraden aan en kunnen maanden zonder eten, even wakker gaan ze wel opzoek naar voedsel.

Imgp3023Wat zeker in de winter niet voor ze mee zal vallen en de Egel in de problemen kan brengen ruim daarom in de winter geen bergen bladeren op of stapels hout op.

Er kan een Egel in verstop zijn en in Zijn / Haar nest liggen slapen die dan ruw verstoord  kan worden .

4 reacties

  1. plato

    Het lijkt hier wel een dierentuin. En nu alleen Banjer nog. Misschien zou hij wel een leuk hondenvriendje in huis willen hebben.:-)

  2. ikan-mas

    ha ha Banjer heeft mij en Toke en Menno en JR. en de parkieten en de mussen in de tuin om op te letten zodat alles wat beschermd moet worden veilig is bij Banjer

  3. Oei, ik moet gaan slapen Ikan-mas. Morgen ga ik verder. 🙂

  4. Gezellig, zoveel dieren in huis. Ik kan me voorstellen dat er dan wel eens om een slaapplekje gevochten werd. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s