Stadsboerderij

                                                     In de Hout van Alkmaar.

Christina_1948_2 Het was vreemd de Hout heeft zo veel herineringen vooral goede terug naar mijn jeugd en zelf geboren vlak bij de Hout .maar dan de Hout in Haarlem.

Het binnen komen was al een feest van herkening de nu inmiddels reuzen van bomen vol met Beuken nootjes wat zal ik er veel hebben op geraapt en Kastanjes en Eikels .

Het eerste wat ik zag was het Hertenkamp met in de verte de Stadsboerderij nooit geweten dat het deze naam droeg daar zijn kinderen niet geintereseerd.

De Herten liepen statig de Lama"s lagen rustigte herkouwen diversen Kippen en Geiten en op eens he de Vogel voiliere:s staan er ook nog .

De_nacht_van_de_egel  En ik maar kletsen tegen JR herineringen ophalend ik zag mezelf weer lopen in mijn mooie jurkje op witte sokjes en zwarte lak schoentjes aan Moeders hand .

We liepen verder we kwamen tenslotten voor Dikke Prik en het jaar van de Egel die er stonden met voorlichting"s materiaal.

Egelopvang_dikke_prikDrie kramen met antusiaste mensen en binnen een taffel met kinderen die onder leiding Egeltjes kleiden of kleurplaten in kleurden

Van diversen dieren heb ik foto"s gemaakt in de kinderboerderij en in de stal was er een verassing er was een staletje voor .

Egels_in_de_tuin De Egel in geruimt met Stro en bladeren en een Egel huis met 2 bordjes eten en een bord met water het was een Egeltje van zeven weken oud.

Het diertje was overdag wakker wat mij wel bevreemden omdat Egels normaal overdag slapen we hebben nog diversen folders en een Egel tijdschrift gekocht.

Folder_van_de_zoogdieren_verenegingEn met diversen mensen van de verschillende verenegingen gesproken die er aan wezig waren het was een intersante midag .

En fijn om even zo over de boerderij te kunnen lopen zonder de Honden zij konden niet mee deze dag maar we gaan gauw weer een keer heen Egel_vriendelijke_tuindan mogen ze mee Hertjes kijken

6 reacties

 1. tjonge jij hebt het druk zeg!!!

 2. plato

  Elke dag een klein stukje doen, dat is de oplossing.

 3. Haha, dat is hier ook een steeds terugkerend probleem. ’s Avonds neem ik me voor om de volgende dag dit en dat te doen en de volgende dag denk ik er gewoon niet aan, dus blijft het weer liggen.

 4. Precies Ikan-mas. Die PC vreet veels te veel tijd. Maar ja, het is dan ook veel leuker dan het huishouden. 😉

 5. Plato

  Ik was alleen in de Hout toen het stadion van AZ er stond. Is dat nu weg? Hebben ze er iets moois van gemaakt? Dan ga ik daar ook eens kijken.

 6. ikan mas

  De Hout bestaat al meer dan 60 jaar en A Z heeft een mooi nieuw stadion. de hout in Haarlem en in Alkmaar hebben voor mij mooie herineringen . dus ga eens kijken .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s