Vakantie

                                                 Even Weg op……..!

Elke dag na het eten als de taffel was afgeruimd en de afwas gedaan stond de koffie pot te pruttelen en schonk de Moeder de koffie in.

Dan kwamen de kaarten op taffel en werden er diversen kaart spelen gespeeld O/A Pokeren ,Hartenjagen, 21 , Klaverjassen, Pesten of Patiance

En op zaterdag middag gingen de Zussen met hun Broertje naar de binnen stad tot de middag thee dan kwam vaak tot het eten klaar was het Dam of schaakspel op taffel of het Gansenbord en Mens erger je niet .

Na het zaterdag bad kwam ook de krant op taffel en werd er gezellig met elkaar pinda"s gedopt  bij de Radio,maar deze zaterdag was anders dan anders .

Broertje Henk was niet thuis gekomen met zijn Zusters die zaterdag midag en de Moeder ging ongerust op weg naar de Koemarkt op zoek naar haar zoon.

In het Cafe (de Kroeg)of hoe men het Gokhuis ook wilde noemen zat hij aan de bar te dobbelen het bekertje met de zes dobbelstenen in zijn hand.

Klaar om zijn straatje te gooien woedend was zijn Moeder haar zoon die ze zo netjes had groot gebracht ,zat te gokken met zijn vrienden.

Een paar weken ging het goed en ging Henk met zijn zuster"s de stad in in plaats van naar zijn vrienden in de kroeg .

Tot hij op een zaterdag weer niet op tijd thuis kwam en tijdens het avond eten ging de deurbel en staan er twee Rechercheurs aan de deur.

De schrik van alle ouders Uw zoon is ingerekend hij stond op de uitkijk bij een Overval / Inbraak van de Fabriek .

Na de rechtzaak werd Henk als gedetineerde mee genomen en afgevoerd door de Rechecheurs naar het Stadtion wat was afgezet door de Politie.

De moeder en het kleine zusje gingen naar het station om afscheid te nemen maar de Moeder mocht het peron niet meer op .

Geboeid werd haar kind weg gevoerd en het kleine meisje sloop tussen de agenten door naar haar grote broer om hem een pakje te geven ..

Naar Coevorden de gevangenis werd haar broer gebracht waar de Moeder 1keer in de veertien dagen op bezoek mocht komen.

Ze moest door de beveiligde ruimte"s lopen werd gefouliererd ze schaamde zich diep dat haar zoon zo diep gezakt was .

Niemand werd er verteld wat er gebeurt was broer Henk was op Vakantie of voor werk naar het buitenland de schande was te groot om over te praten .

2 reacties

  1. plato

    Je zou ze het liefst allemaal bij elkaar willen hebben, niet? Dat kan natuurlijk niet altijd. Maar het toont aan hoeveel je van ze houdt en wat een liefhebbende (groot)moeder je bent.

  2. Ik sluit me bij Plato aan Ikan-mas.
    Je hebt een groot hart. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s