Warm

                                                                  De Natuur .

Imgp3322Dit jaar gaf vele mooie dingen te zien ja gewone dingen eigenlijk als je het maar wilde zien veel jongen Eenden jongen Futen en jongen Zwanen.

Veel Mussen met hun jongen en  jonge Reigers ,Kouwtjes en Eksters Waterkipjes en Waterhoentjes er leek geen eind aan te komen.

Imgp0989_small Elke keer kwam er weer een nieuw stel voorbij zwemen of vliegen en er is heel wat brood en vetbollen door heen gegaan.

Maar ook het strooivoer was niet aan te dragen Trottelvoer Duivenvoer Tuinvogelvoer Visjes of Kip voor de Reiger.

Imgp2064_medium_small Strooivoer voor de Egeltjes strengen pinda"s voor de Vlaamse Gaai gebroken rijst voor de jonge Mussen en water bakken vol water voor drinken en het bad .

Nee geen Katten voer op ons erf dat trekt zwerf Katten daar zit ik niet op te wachten met zoveel verschillende Vogels op het erf.en een steeg vol poesen.

Imgp0750 Een bak vol speel zand voor het zandbad van de Vogels het was gewoon genieten rond om het huis van de bedrijvigheid bij de gevleugelde vriendjes .

De laten jongen van de Fuut die nog eind september gillend achter hun ouders aan zwemmen voor een Visje er is Vis genoeg.

Imgp3522 Af en toe pakt de Reiger er eentje of de Aalskolver en de Futen er zwermen heel wat scholen met mini Visjes door de sloot.

Het is jammer dat je niet van elk mooi moment een foto opname kan maken als herinering voor later soms ban je net te laat of ligt het toestel nog thuis

Imgp2529_2 Net dat ene moment vast legen van wat er zo mooi is in de natuur die ene padestoel, de springende Kikker, een jonge Vogel die gevoerd word ,het kind wat in gedachten speeld .

6 reacties

 1. Wat een boel vogels in jullie tuintje Ikan-mas. Ik zie ook steeds meer mensen die hun tuin betegelen. Ze vinden het onderhouden van een tuin te veel werk.

 2. wij hebben ook twee terassen maar vooral een grote tuin en veel struiken en bloemen en we voeren het hele jaar door .

 3. Willem

  Ik ben voor meer vogels in de tuin. Maar ik ga mijn katten er niet voor binnenhouden. Die hebben ook recht op een stukje natuur. Ik blijf er bij dat katten geen binnen-dieren zijn.

 4. oficieel is het verboden huisdieren los te laten op straat waar haal je de schade als de kat niet is gechipt.ik hou ook van katten hoor .maar heb er heel veel overlast van in mijn voor en achtertuin

 5. Plato

  Wat heb je hier weer een mooi loggie van maakt, Yvon…prachtige foto’s, leuke teksten.

  Als je een kikker vindt, mag ie dan in mijn vijver?

 6. Wat een boel dierenleven bij jullie in de buurt. Je hebt anders al aardig wat mooie foto’s gemaakt. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s