Volkgezondheid

                                              Bericht van Jet.

In het Noord Hollands Dagblad Dagblad Zaanstreek van 23 september 2009 stond het volgende bericht te lezen van Mevr Jet Bussemaker van Volksgezondheid.

Zij vind dat eenzaame ouderen en hulp behoevende kinderen die gebruik konden maken van de A W B Z begeleiding.

Met hulp van hun famillie en of vrijwillegers ook genoeg kunnen blijven deel nemen aan de maatschappij ,en wie zelf geen oplossing kan vinden een beroep kan doen op de Gemeenten.

Naar verwachting zullen zestigduizend mensen hun A W B Z begeleiding verliezen daar mee is achthonderd miljoen euro gemoeid.

Clienten die hulp nodig hebben bij het vinden van een alternatief kunnen zich wenden tot MEE NEDERLAND.

Tot op heden hebben slechts zeshonderd mensen dit gedaan;voor slechts 150 mensen van hen is een oplossing gevonden.

Een derde vond steun binnen het eigen sosiale netwerk , de rest via anderen instantie"s zoals Welzijns organisatie"s of hun Gemeenten

Ouden van dagen bejaarden en mensen met een lichammelijke of geestelijke beperking worden voor hulp terug gestuurd naar on-proficieele hulp.

Chronisch zieken ouders mogen hulp gaan geven aan hun kinderen of hoog bejaarden ouders Nederland valt terug naar de jaren van voor de tweede wereld oorlog .

Jaren hebben mensen hun premie"s betaald waren lid van het Zieken fonds en de Evean, Nederland het land waar je word verzorgt van de wieg tot het graf

Premie"s worden onbetalbaar hoog en hulp is er niet te krijgen meer voor wie het nodig heeft waar is al die jaren dan voor betaald ?

En waar is al het geld dan gebleven premie"s die al van het loon werd in gehouden , is dat dan uit betaald in al de bonusen die er tegen woordig worden uit gedeeld.

En al die mensen die betaalden en geen beroep deden op hulp en zij die voortijdig sterven maar wel betaalden voor al de sosiale voorzieningen waar ging dat geld dan heen ?

6 reacties

  1. Die ziet er heel anders uit dan de Wilde Eend Ikan-mas. Wat schattig, die zes pulletjes. 🙂

  2. Een buurt bewoner van de Lindenlaan die aan de sloot woont had een nest van deze Peking eenden rond zijn huis zwemmen en een was verdwaald naar het anderen eind van het dorp.ze komen niet in Nederland in het wild voor ze wonen meestal op een kinderboerderij of bij een liefhebber die aan water woond

  3. Plato

    Die had ik wel eens willen zien. Want meestal is het bij ons toch een beetje hetzelfde qua dieren. Nooit eens een tijger of een aapje bijvoorbeeld. Daarom leuk dat jij tegenwoordig andere streken opzoekt.

  4. Plato

    Schrijnend. En dat voor een minister van de PvdA. Dat had ik niet verwacht.

  5. Triest Ikan-mas. We betalen met z’n allen steeds meer premie voor steeds minder zorg. 😦

  6. Ja en nu weer met het verhogen van de AOW leeftijd .Bert heeft 40 jaar mee betaald ook voor mij en nu krijgen de ouderen het verwijt jullie profiteren .ik vraag me af wie ??je betaald nog niet van je jeugdloon A O W dat begint pas bij 25 jaar .waar praat de jeugd nu over . en hoeveel ouderen halen hun pensioen leeftijd niet door te vroeg ovelijden en zwaarwerk .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s