Schuldhulp

                                                      Schulden .

Met schulden doe je weinig boodschappen mensen met lang durige schulden consummeren niet of zij doen weinig boodschappen.

En zij zijn vaak dan aan gewezen op de voedselbanken. er is geen geld voor kleding ,schoenen ,luxe goederen of onderhoud voor de woning

Een goede schuldhulp verlening werkt daarom niet alleen aan het oplossen van de schulden, maar ook het aanleren van vaardigheden om beter om te gaan met je potremonee .

Schuldhulpbureau"s moeten in staat zijn om snel hulp te bieden en het zou zo moeten zijn dat iedereen het recht heeft op een zelfde bedrag.

Het zou ook helpen als mensen 6 maanden uistel van betaling konden krijgen dit zou eenvoudig bij de rechtbank moeten kunnen worden aangevraagd.

Een Moratorium geld nu wel bij een wettelijke saneringstrajact of een failisament maar dit geld niet voor een vrijwillig failisiment.

De minister van Financien kan zich hier in nog niet vinden maar elke Nederlander heeft recht op een bankrekening om zijn / haar betalingen te kunen doen.

Vaak worden deze rekeningen geblokeerd bij een flinke roodstand en gaan voor de mensen in een schuldhulp traject alle deuren pot dicht.

Je ontvangt wel de kinderbijslag voor de kosten van de kinderen ,maar er kan ook worden gezegd gebruik het geld deze keer maar voor de huur om te voorkomen dat het huis word ontruimt of de afsluiting van de energie te voorkomen.

Spaargeld van de kinderen hoef je niet te gebruiken maar je mag ook geen geld meer storten op deze rekeningen dat moet ook dan worden gebruikt om de schulden eerder af te betalen.

Een auto mag je niet meer hebben dit kost te veel geld aan onderhoud en benzine ,er wod verwacht dat je zo snel mogelijk je schulden aflost maar er zijn (uitzonderingen)

Bijvoorbeeld als je de auto echt nodig blijk te heben voor het werk?vaak is er een loonbeslag en mag je zelf de post niet openen .

Het is heel zwaar om in de schuld sanering te zitten vaak begrijpen famillie en vrienden die dit niet overkomt wat het voor inpact hebt op een gezin.

Alle lopende rekeningen worden gedaan je krijgt je loon niet meer in handen naast het voedselpaket krijg je +/-40.00  eoro per week voor kleine dagelijkse dingen.

Soms zijn er nog wel famillie leden die wat willen doen door het kopen van een extratje en anderen zeggen je bent gek eigenschuld hadden ze maar niet zo rijk moeten leven .

Oordeel niet te hard je weet niet waar je voor komt te staan in het leven het kan iedereen over komen ook jou .

4 reacties

  1. Plato

    En hij was Jan…de man die het allemaal zo goed wist en het zo heerlijk grof kon brengen dat ze ervan in elkaar kromp. Gek hoor zoals sommige mensen kunnen zijn.

  2. Anoniem

    ja snap jij hoe iemand Jansje zo kan af bekken ik niet

  3. Brrrr, Ikan-mas. Respect voor al die mensen die er desondanks toch het beste van weten te maken.

  4. Plato

    Ik heb geen enkele behoefte over te oordelen. Het is alleen maar triest als iemand van een minimum moet rondkomen. Dat is echt niet om te lachen. Ik kijk naar mijn jeugd en weet er alles van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s