Verhuizen

                                                          Terug naar .

Het zal vreemd zijn als straks het huisje echt leeg komt ,oke het werd al langer niet constand bewoond maar een paar weken per jaar .

Tot  er een brief kwam van de woningbouw vereneging U moet Uw huis verlaten U woont er niet het huis hoort bewoond te zijn .

Jaren had de Man gewerkt in het dorp bij de adelaar 32 jaar om goed te zijn redelijk ingeburgerd sprak de taal en ging om het jaar naar vrouw en kinderen .

Nee zijn vrouw kwam niet en de kinderen bleven ook in Marokko maar Mimoen reisde heen en weer per vliegtuig .

Van Schiphol naar Uodja 3 uur vliegen en dan nog een stuk door de ( Polder) woestijn daar was zijn thuis waar hij graag over vertelden .

Zijn vrouw en de kinderen bewerkten het land en verzorgde de dieren en in het seisoen waren er wat knechten die kwamen helpen met de oogst .

Soms was er te weing regen gevallen en viel de oogst tegen maar met het geld wat hij hier verdiende kwamen ze toch redelijk uit

En nu opeens die brief Mimoen was helemaal niet van plan om voor goed terug te gaan naar zijn vaderland inmiddels had hij ook famillie in Nederland

Twee zoons die getrouwd zijn en schoondochters en kleinkinderen 3 kleinzoons en 2 kleindochters die hij ook graag wilde blijven zien.

Hij protesteerde nog van ik betaal mijn huur en gas en licht en water het huisje en de tuin word bij gehouden door mijn zoons .

Het mocht niet baten de buren vonden de bijna leeg stand on aceptabel en na een buurt onderzoek bleek er ook veel onder verhuur te zijn .

Hoe het verder gaat met Mimoen geen idee ik ga wel afscheid nemen ik zal hem misssen en hoop hem toch nog wel te ontmoeten als hij in het dorp is .

Bij zijn zonen en hun gezinnen nu loopje langs en denkt zal hij er al zijn of is hij al vertrokken slapen is geen probleem . hij kan bij zijn kinderen logeren als hij in Nederland komt.

8 reacties

 1. Jullie honden moeten je wel even heel rustig houden he. Want wij slaan onze nagels niet snel uit maar worden we uitgedaagd, hahaaaaa nou berg je dan maar. Jullie blaffen mensen van de fiets en katten de boom in, de mens moet continue met een zakkie achter jullie aan? Jullie slobberen je vreten zonder nadenken op en al doen ze er nagelvijltjes in…jullie eten het NOG op. Enne jullie maken kleine kinderen bang met die grote tanden….enne…nou meer weten we niet maar dat komt nog wel. Jullie zijn gewaarschuwd. De wraak van een kat kan vreselijk zijn. Mrauwwwww….

 2. Wat grappig dat je dit verhaal door de ogen van je hondje verteld Ikan-mas. 🙂
  Wat hebben jullie veel katten in de buurt wonen. Helaas is er weinig te doen aan loslopende poezen. Mijn katten mogen alleen naar buiten als er iemand thuis is. ’s Avonds en ’s nachts houd ik ze altijd binnen.

 3. ha Tommie en Minie we dachten dat jullie vriendjes zijn met Banjer en Menno
  maar echt hoor anderen katten kunnen we af en toe wel ………….

 4. Plato zegt: Tommie en Minnie zijn beslist vriendjes maar echte katten kunnen dat niet laten merken. Dat zou door collega katten als verraad worden gezien. Daarom doen ze maar een beetje stoer.

 5. Plato

  Dat zal mij leren voorzichtig te zijn. Straks moet ik ook nog mijn huis uit. Zielig voor Mimoun, die ik overigens niet ken.

 6. Plato Het is wel een buurt genoot die al meer dan 30 jaar in Nederland en in ons mooie dorp woont.zo leer je de buurt genoten nog eens kennen van afstand

 7. Ik begrijp het niet helemaal Ikan-mas maar dat maakt niet uit. 🙂
  Hij raakt zijn huisje kwijt en jij een aardige buurtgenoot. 😦

 8. Ja Truus en een familie lid die nu misschien af wacht tot zijn kinderen naar hun ouders/grootouders komen om dat het nogal een romp slomp is visa aanvragen en zijn huisje kwijt waar hij met plesier heeft gewoond .ik vind het echt jammer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s