Het kind

                                                             Het on kind .

Tegen woordig hoor je veel van getrouwde stellen moeten maar eerst een diploma halen opvoed kunden voor ze aan kinderen beginnen .

Het is zo gewoon je bent verliefd en verloofd waarna de trouw datum er al snel achter aan volgd en vaak ook het eerste kindje.

Eenmaal zwanger is er geen terug meer na negen maanden ben je ouders Moeder en Vader en zoek het maar uit Oma "s en Opa"s met goede raad !

De eerste maanden tot twee jaar gaan goed en dan komt de aap uit de mouw het peutertje zet de boel op stelte .

Vragen komen er en heel veel goede raad de ouders worden dol van de goed bedoelde adviesen en klopen ten einde raad bij het peuter buro aan.

Het is een kindje met gebruiksaanwijzing zoals veel on kindjes het zal een langzaam leer proces zijn met veel vallen en opstaan

Het is lief te lief – het is onhandig – het valt veel – het loopt moeilijk -Het ziet slecht -kauwt moeilijk  -eet moeilijk -slikt moeilijk – slechte motoriek -spreekt moeilijk -groeit langzaam.

Alles waar je maar ON voor kan zetten gaat bij het kind ook On handig dus ,op kleuter Gym.kleuter zwemmen om de spieren te oeffen .

Op de kleuterschool kan het geen veters vast maken -de jas dicht knopen -de broeks knoop sluiten-na veel vragen toch naar de oogarts .

Ouders zijn radeloos wat is er toch met ons kindje met de anderen kinderen uit het gezin gaat het goed alleen het ON kindje blijft op achterstand .

Zo zegt iemand als je niet weet dat je kind slecht ziet is het logisch dat je er enorm aan ergert als het kind steeds tegen een deur aan loopt of een stoel omver schopt .

Maar als je het weet dat het slecht ziet kun je het beter begrijpen het is dan ook naar dat Huisartsen niet luisteren naar de Moeder die dagelijks haar kind opserveerd .

Zij ziet vaak eerder waar het niet goed gaat en voelt het ook aan waneer haar kind zich niet goed in zijn /haar vel voeld zitten

On kinderen zijn niet onhanderlbaar maar door hun slechte oog hand coordinatie vaak onzeker en ontwikelen faalangst .waar ze met een goede school en begeleiding overheen kunnen komen .

Het ON kind kan een licht verstandelijke handicap hebben maar ook 50% een normale begaafdheid en kunnen ze goed functioneren in de maatschappij

Vaak is het ON kind een kind met een onzichtbare handicap

3 reacties

  1. Wat gebeurt er veel in Wormerveer. Ik moet nodig even terugkomen hoor. Want ik word nieuwsgierig.

  2. Plato

    Dat is lastig, dat het onontdekt kan blijven. Dan zal er op dat kind altijd wel een oordeel blijven rusten. Met gevolgen.

  3. Net als vroeger doofheid Ikan-mas. Die kinderen werden ook voor achterlijk versleten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s