Egeltjes

                                                     De Winter .   

Egels_in_de_tuin Zo langzamer hand komt het er van de de winterslaap begint de meeste trek vogels zijn vertrokken  en de over winternaars komen ons land binnen.

En de Egels gaan bijna in winterslaap je ziet er op moment steeds minder even werd het wat warmer en ja hoor de stekkeltjs liepen weer wat rond voor al de jongeren .

Folder_van_de_zoogdieren_vereneging Zelf ben ik er wel diversen tegen gekomen snuffelen door het gras en door de plantsoentjes ze kunnen best lawaai maken net Varkens.

Onder het ritselende Herfst blad vinden ze nog genoeg Wormen en Insecten en wat af gevallen Bessen, Beuken nootjes plat gelopen Eikels en Kastanje Hazelnootjes .

En mocht je het leuk vinden om Egels gastvrij in je tuin te ontvangen zal je wat moeten Hok lokken met lekker voer Hedgehog Food van G J Wildlife

Wat er is in twee soorten de mix bevat gehakte pinda"s’gedroogde Meelwormen en Insecten, Havermout gedroogde Wilde bessen ,Lijsterbessen ,Kippenpoeder en Talg .

De zakken zijn 7.50 gram a 5.00 euro de anderen zak bevat gebrande Pinda’s ,gedroogde Papaja ,Annanas Garnaal ,Zijde Rupsen

Imgp1711_small Egels eten ook graag Katten knabbels en Kattevoer uit tinntje ze drinken Water en rauw ei en Slakken (MELK is verboden)

Ook is er de Eiwit cocktail van JR Farm snack voor Ratten en Muizen Garnalen en Sprinkhanen of Schildpad voer met Garnalen

Imgp3006_2 Egels eten ook graag Mais kolven die ze helemaal af kluiven en dan heb je nog verschillende leuke Egelhuisjes voor in de tuin en de Egelmand

Net als dat je de vogels bij voert in de winter met Mezen bollen pindasnoeren of los strooivoer en voedersilo het is er weer tijd voor de tuin Vogels bij voeren

En niet te vergeten de Water vogels en Reigers die het moeilijk hebben   ps plaatjes volgen nog

6 reacties

 1. Dus in feite zijn deze mensen niet tegen te houden. Er zit iets in ze dat dood wil. Triest is dit he. Je wil wel, maar je kunt niets voor ze doen.

 2. Anoniem

  Nee plato het zat al in de gene van de meisjes hun Vader en hun hulp geroep werd in die tijd niet begrepen .Het is zo zwaar een mens met doods wens te helpen dat kan vaak alleen gespecialiseerd personeel?

 3. plato

  Momenteel hebben ze het nog niet zo moeilijk hoor. Dus ik voer nog niet. Pas als het echt goed koud wordt met bevroren grond en zo.

 4. Voer voor Egels moet zo in een mooie afvoerbuis zodat er geen katten bij komen .en inderdaad pas nodig als het wat kouder word maar het Roodborstje is er al weer dus opgelet .

 5. Als egeltjes slakken eten dan heb jij zeker weinig last van slakken in je tuin Ikan-mas. 🙂
  Zouden ze al in winterslaap zijn? Het is vandaag gewoon warm.

 6. Truus de oudere Egels slapen al half om half . De jonge egels lopen nog wat rond en smullen nog die gaan wat later in winterslaap als rond en vol zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s