Verkeersituatie

                                                          Buurt op stelte .

Afbeelding_11112009_actie_verkeer_3 Al jaren lopen mensen in het dorp te mopperen over het verkeer af en toe lijkt het wel of heel Zaanstad op zijn kop staat .

Hier een straat open gebroken daar de stoep om weer kabbels te trekken buurten af gesloten voor het aanleggen van het diep riool .

Afbeelding_11112009_actie_verkeer_2 Het gaat maar door en niet elke verbetering is echt een verbetering nu hebben ze de Stop lichten voor een maand op proef op knipperen gezet.

Over een maand gaan ze helemaal uit gezet worden er liggen 4 scholen links en recht van de weg die hier bijna dagelijks gebruik van maken

Afbeelding_11112009_actie_verkeersl Op de kruizing Kerkstraat _ Noorderstraat midden in het Centrum van Wormerveer In Zaanstad waar om de hoek ook nog het Marktplein is

De kinderen van de Scholen lopen over de stoep naar het Zwembad en de Gymzaal ook de kleintjes van de Peuterspeelzaal

Afbeelding_11112009_actie_verkeer_4 Verzorgingshuis de Amandelbloesem hun bewoners durven bijna niet over te steken op de Zeebra paden en dan nog de mensen van Odion

De Kerk straat is een hoofd route waar het openbaar vervoer gebruik van maakt en daarom konden er geen verkeers dremmpels in .juni 2003

Afbeelding_11112009_actie_verkeer_5 De kerk straat word al jaren als race baan gebruikt en vrachtwagens denderen er door heen op de kruizing Tulp straat -Kerkstraat liggen geen eens Zeebra paden .

Er worden op dit moment hantekeningen opgehaald als protest tegen het laten knipperen en later het stop zetten van de Verkeerslichten

Afbeelding_11112009_actie_verkeer_6 En op 11 -11 2009 om 12.15 willen de buurt bewoners met z"n allen de kruizing bezetten zo dat het een grote chaos word.

Er moeten eerst ongeluken gebeuren voor dat er word begrepen dat dit niet kan op zo"n druk kruispunt midden in het centrum.

Imgp2215In de noord wonen veel mensen van  50 + veel bewoners met een rollator en of Scoot mobiel of anderen beperking

De Kerkstraat is een lange straat beginend bij De Zaan en door lopend tot aan Krommenie en heeft verschillende kruizingen beginend bij de .

 1. Zaanweg – Noorddijk
 2. Kerkstraat Noorderstraat
 3. Kerkstraat Westerstraat
 4. het grote kruispunt tusssen
 5. Wormerveer – West knollendam

Op al deze kruispunten zijn al diverse aanrijdingen geweest en zelfs zeer ernstige en met dodelijke afloop .

9 reacties

 1. Ja, zo gaat dat, Yvonne; ik ben inmiddels weer in Hasselt. Maar volgende week probeer ik er weer te zijn. Bakkie thee dan?

 2. Ohjee wat een narigheid…. en zo herkenbaar als je door eigen fysieke ongemakken niet kan wat je graag zou willen en dingen moet uitstellen en dan is het helemaal sneu als het uiteindelijk afstel is geworden… Wens je wel alle sterkte met alles toe hoor!
  Lieve groeten Melody

 3. Wat naar zeg. Niemand weet hoe laat het is …

 4. O ja, dit was een WOW. Eigenlijk komen die thema’s bij jou steeds weer terug. Hollands glorie en veel ziektes. Maar ja, daar wordt je ook mee geconfronteerd. Dus ik snap het wel hoor.

  Groetjes uit Hasselt van mij en Maria 🙂

 5. ikan-mas

  Ja naar aanleiding van uitstel komt dit er dan uit .gevoelens van verdriet en zorgen An en Bram ik heb zo veel met hun genoten . samen met onze kinderen . dus bewaar ik (wij)goede herineringen aan hun. Het kleine zusje van mijn Man en onze Zwager.

 6. bah wat naar allemaal veel sterkte hoor Ikan-mas

 7. Gecondoleerd nog Ikan-mas.
  Ik vind je een sterk en positief mens hoor.

 8. Dat lijkt mij inderdaad niet verstandig om die stoplichten uit te zitten Ikan-mas.
  Hebben de buurtbewoners nog actie gevoerd?

 9. plato

  Ik hoop dat ze luisteren, die autoriteiten. Maar dat zal wel niet. Er moeten eerst ongelukken gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s