Bespreking

                                                Raport bespreking .

De afspraak staat op 20.30 slechte tijd maar goed het is belang rijk dus gaat Moninique naar school .

Ze wil tenslotten weten hoe het met haar kinderen gaat op school de bespreking loopt erg uit het is bijna 22.00.

Ik ga naar huis hoor het word me te laat moet morgen om 4 uur weer op in de ochtend het word een kort nachtje zo .

Net op het moment dat ze de gang verlaat komt de directeur er aan Mevr ik wil U even spreken kan dat  .

De Moeder gaat mee naar het kantoor de kinderen waar onder u zoontje hebben vandaag een leeringe uit gescholden en dat kan niet .

Het gesprek haalt het een na het ander naar voren er zijn al diversen ongeregeld heden geweest waarbij haar zoontje aanwezig was .

Slaan ,schoppen, schelden, agresief gedrag, gillen ,de klas verlaten of een gymles zo maar onder schooltijd boos en verdrietig naar huis gaan .

Ja maar mijn zoon kwam op voor zijn vriendje die werd uitgescholden voor Neger je liegt altijd of voor een ander kind zijn moeder is een H—.

Nu had mijn zoon een eleboog stoot gehad en was boos de gym uit gelopen en U straft hem daarom hij heeft niks gedaan .

Ja maar het is onverantwoordelijk gedrag van U zoon hij gilde in de kleedkamer heel hard dus gaat hij 4 dagen naar een anderen klas

De volgende keer is het een schorzing en komt de inspectie er bij moet hij van school er word niet gesproken over het fijt dat de leerares haar klas niet aankan .

Heeft de school soms een hekel aan allechtone kinderen ik voel me wel gediskrimineerd door dit voorval nog meer .

9 reacties

 1. Moeilijk te zeggen Yvonne. Je kan wel ambities hebben maar je moet het ook kunnen. En mensen van die generatie hebben vaak niet de kans gehad om te studeren. Toch valt het me op hoeveel mensen er desondanks veel van hebben gemaakt. Dat je kan zien hoeveel capaciteiten ze hadden zonder dat ze echt tot bloei konden komen. Die mensen hebben er dus alles uitgehaald wat er in hen zat. Mooiere prestatie kun je jezelf niet leveren.

  Heel mooie WOW.

 2. Indringende WoW…

  Zij zou NU alsnog kunnen beginnen haar droom uit te laten komen!

  Liefs Melody

 3. Soms gaat het niet alleen om ambitie maar ook om de kansen die je krijgt natuurlijk. En uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat je de dingen doet waar je je het beste in voelt.

 4. Met ambitie alleen red je het niet altijd, de omstandigheden moeten ook gunstig zijn. In die tijd waren die waarschijnlijk niet altijd even gemakkelijk.

 5. Met alleen ambitie kom je soms nergens. Zeker in die tijd zal het moeilijk geweest zijn.
  Goed geschreven Ikan-mas. 🙂

 6. Moeilijk Ikan-mas. Je hoort steeds vaker dat kinderen niet (meer) te handhaven zijn. De reden daarvoor kan van alles zijn.

 7. het luisteren naar kinderen zou al helpen en niet te snel oordelen ook .goed opletten is ver zocht vooral met de vele kinderen met AHHD in een klas

 8. Plato

  Je bent er niet bij geweest dus je weet nooit precies hoe het is gegaan. Ik ging wel eens op verhalen van mijn kinderen af en ging dan met opgestoken veren naar school. Maar dan was het net even anders en ik zag dan een van mijn kinderen flink rood worden. Maar die leraren zullen zeker niet alles onder controle hebben. Discrimineren ze echt? Dan mogen ze geen lesgeven, lijkt mij.

 9. Door dat veel kinderen waar voor vroeger een verwijzing was naar speciaal onderwijs.Nu gewoon op de buurt school blijven .worden veel meer inzet gevraagd van het onderwijsend personeel wat vaak niet is gespecialiseerd op onderwijs geven aan kinderen met een beperking of Ahhd enz:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s