Naam

                                           Moeder Schoonmoeder .

Welke naam zou je het liefst dragen als vrouw Moeder Schoonmoeder en of Oma het zijn in feiten toch alle drie mooie titels.

Moeder deze naam krijg je vaak pas als je zelf een kindje hebt gekregen het is voor veel echtgenoten vaak wel een koos naampje voor hun echtgenote .

Schoonmoeder word je pas als je kind (deren) volwasen worden of zijn en zelf aan het huwelijk gaan denken en uiteindelijk trouwen.

Tensloten kan je de titel Oma krijgen mochten je kinderen zelf ouders worden of een kindje aan nemen uit Nederland of het buitenland .

Maar nooit kan je de naam EX-Moeder krijgen Moeder blijf je voor het leven van de kinderen die jij het leven hebt geschonken .

En Ex -Schoonmoeder voor als er een of meerderen kinderen besluiten te gaan scheiden dan kan je deze eer te beurt vallen .

Wat vaak vergeten word dat Moeders en ook Vaders gaan houden van hun schoon Dochters en Zoons deze voelen aan als zijnde hun eigen kind.

Zo ook groeit er een band tussen de Grootouders en hun Kleinkind(eren) als de verstandhouding goed ligt tussen ouders en kinderen .

Na een scheiding wil men vaak de confrontatie niet aan gaan om elkaar direct te ontmoeten bij wederzijdse famillie.

De pijn en het verdriet van de scheiding is dan nog te scherp aanwezig het gevoel om straks geen deel meer te zijn van de famillie waar je soms jaren deel van uit maakten .

De liefde en het deel uit maken van het gezin van je ex man of vrouw wil je vooral niet tijdens de feest dagen die leegte is al zo groot .

De st,Nicolaas kadootjes en Kerst kadoos bleven dat jaar op zolder bij Opa en Oma liggen niet wetend waneer de kadotjes te geven .

De verjaardag van het kleinkind werd niet gevierd Opa en Oma waren niet gevraagd dat jaar ?of wel maar was de boodschap niet goed over gekomen!

Het was Valatijn of zelfs eerste Paas dag voor dat er weer contact was in het nieuwe jaar dat Oma en haar ex -schoonkind contact hadden .

Toen werd er uit gespoken het hoe en waarom de scheinding tot stand was gekomen hoe het verder ging met de kleintjes en hun gescheide ouders .

Het verdriet van Oma en Opa van Moeder en Vader maar ook het gemis de kindjes miste hun grootouders en hun Papa .

Hopelijk komt dat gemis ooit weer (goed) en zeker hopelijk voor het te laat is als Oma of Opa het hoofd neer leggen kan het nooit meer .

4 reacties

  1. Volgens mij is dit niet helemaal fictie Ikan-mas. 😉
    Als je ouder wordt ga je gezondheid belangrijker vinden dan een kado. En natuurlijk wil je als moeder/oma dat het goed gaat met je kinderen en je kleinkinderen. 🙂

  2. Plato

    Dit is natuurlijk helemaam geen fictie. Welnee. Yvonne, ik wens je toe dat je wens uitkomt, en dan op een manier dat je er volop van kan genieten. Heerlijke zachte zomerdagen met mooie wandelingen en dieren die elkaar liefdevol besnuffelen en vooral mensen die niet mopperen en geen honden die bijten. Alles rust, rust, rust.

  3. Plato

    In en intriest. Die mensen hebben geen besef van het verdriet dat ze aanrichten.

  4. Elke scheiding brengt verdriet mee Ikan-mas. Helaas maar waar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s