An

Annie_van_wijk_brekelmans                                                      Mevrouw of Vriendin .

Dagelijks liep ik langs je huis bracht de kinderen naar school of wandelde met Beer en Couper langs in het voorbij gaan was het altijd dag .

Meestal liep je naar de bushalte om naar je werk te gaan in Amsterdam het Koffiehuis of je liet je honden uit net als ik .

Prinsje was Beer en Couper hun vriendinetje je  krentenhond je Herder kon geen Hond zien of ging uit zijn dak die liep vaak met een van je zoons .

We maakte vaak een praatje of liepen samen de Honden uittelaten we haden lol jij was een vrouw in mijn ogen al op leeftijd 25 jaar ouder dan ik .

Ik had veel respect voor je je werkte hard en we werden vriendinnen de kinderen noemde je Tante An je man waarvan ik niet wist dat het de jouwe was

Paste wel eens op de jongste als ik me omkleden als we gingen zwemmen hij werkte in het zwembad en hij zei vaak waarom zwaai je niet als je langs loopt .

Niet eens wetend waar de man woonden en dat het jou man was ik zag jullie nooit samen jij werkte en hij werkte en op een dag zocht je een werkster .

Je werkster was verhuist en je was gescheide ik wilde je wel af en toe helpen ramen lapen of zo en zo kwam het dat ik hulp in de huishouding werd bij jou .

25 Jaar heb ik bij je gewerkt we heben vreugde en verdriet gedeeld je hebt een zware strijd gestreden in je leven .

Niemand kan weten hoeveel je hebt mee gemaakt zoals ik het wist je vertrouwde mij in alles en met alles met mij deelde je al je geheimen .

Je hebt gevochten als een leeuwin voor je kinderen ze zijn alle 4 goed terecht gekomen je kan trots zijn op hun en op wat jij hebt gedaan .

Gister ochtend werd ik gebeld door Roos een van je meisjes weet je dat An is gestorven nee vrezelijk ja na een kort ziek bed .

Roos had met An haar dochter gebeld om dat An bijna jarig was 17 december zou ze 89 jaar worden het zou een groot feest worden .

En nu Rust in vrede lieve An ik zal je nooit vergeten

4 reacties

  1. Van Menno wil ik wel meer lezen. Maar dan met een foto van deze tijd he. Close up. De staart fier omhoog en geen andere honden er bij. Menno, de held van de bloemenbuurt.

  2. Een gezellig verhaaltje over de hondjes Ikan-mas. 🙂
    Er zitten ook mooie “statiefoto’s” bij.

  3. Plato

    Heel mooi, Yvonne. Een prachtig eerbetoon aan een lieve vriendin. Hier toon jij je van je meest sociale kant. Eigenlijk altijd maar nu net even meer. Je bent altijd een trouw maatje gebleven van haar. Dat weet ik zeker.

  4. Gecondoleerd met het verlies van je lieve vriendin Ikan-mas.
    Je hebt haar een mooi eerbetoon gegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s