Waarheid

                                              Geheim of Leugen .

Stt,stt niet door vertellen op onze P.C zetten we vaak al onze verhalen waar of niet geheimen of Fictie. aan onze beste vriend of vriendin vertellen we het in vertrouwen.

In de hoop dat het niet word door verteld wat je hiet zegt of neer schrijft is aan het eind van ons dorp al een heel ander verhaal.

Zo als de dag dat haar kinderen snoep hadden gestollen wat was ze geschrokken dat hadden ze nog nooit gedaan .

Dit was nog nooit gebeurt hoe haalde ze dat in hun hoofd en wat als het ontdekt werd wat zou er dan gebeuren nee ze zou dit geheim houden .

Ze had haar kinderen geslagen ze was zo kwaad geworden dat ze in blinde woede had geslagen,wat zou hun Vader wel niet zeggen als hij dit hoorden misschien werd hij woest.

Niemand vertelden ze het geheim en de volgende dag zag ze wat ze had gedaan de kinderen zaten onder de striemen.

Ze schaamde zich diep wat had ze gedaan hoe moest ze dit verklaren ze wist zich geen raad ,de kinderen ook geschrokken wilden er niet over praten.

Als er werd gevraagd hoe komt zeiden ze we zijn gevallen met de fiets meer niet,toen Moeder 4 weken later op het Medisch Opvoed Buro kwam werd er gevraagd hoe was de vakantie.

Toen bracht ze haar geheim ter spraken en wat nu ik wil dit nooit nooit meer doen,ze schaamde zich diep dat ze zich zo had laten gaan.

Maar ze biechte haar verdriet zo op bij de maatschapelijk werkster.ze was al genoeg gestraft voor wat ze had gedaan .

En heeft vergeving gevraagd aan haar kinderen ze heeft het ook nooit meer gedaan voortaan besprak ze haar en hun fouten samen .

Slaan is nooit goed als straf praten is altijd beter voor iedereen ..

5 reacties

 1. Herkenbaar. Ik heb mijn dochter ook al weer een hele tijd niet gezien. Ze hebben het allemaal te druk met zichzelf. De band met de familie is tegenwoordig veel dunner dan vroeger. En dat is best balen af en toe.

 2. ikan-mas

  zeker weten voor al als je via Hyves bericht krijgt je kan wel ziek zijn maar dan toch komen op verjaar visite . op je eigen verjaardag al 17 jaar lang gedaan en nu door ziekte en zeerte verhindert krijg je zo”n verwijt .jammer dat er zo weinig begrip is van uit de Zuid naar de Noord .lijkt korea wel

 3. Die dingen gebeuren helaas Ikan-mas.
  Jammer dat er dan verwijten vallen.
  Er zijn nog zoveel manieren om contact met elkaar te houden, anders dan elkaar te bezoeken. Dat weet jij als geen ander.

 4. Plato

  Het is goed dat ze er van geleerd heeft. Daar gaat het tenslotte om. En de kinderen zijn vast ok in liefde grootgebracht.

 5. Ik denk dat iedere moeder wel fouten maakt. De goede moeders leren ervan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s