WOW Religie

                                                          Geloof.

Oma_moeder_en_zusjes1927 Opa en Oma Blom lieten al hun 8 kinderen netjes dopen zoals dat gebeurde in een goed Katholiek gezin en op zondag gingen ze 3 keer naar de kerk.

De klompen goed geboend zo dat ze er wit uit zagen en dan van af de boerderij naar de kerk Opa voorop en oma met de kinderen er achter aan.

Opa had zijn Pet op en Oma haar Hoed of Kap ook dat hoorde er bij bij de ingang ging Opa zijn pet af uit eerbied voor de Heer.

Oma mocht haar hoed op houden de vrouwen hadden hun hoofd bedekt met hoed je Kap of hoofddoek in hun beurs geld voor de colecte"s.

De kinderen groeide op met het geloof van hun ouders een andere religie was niet toegestaan twee geloven op een kussen daar sliep de duivel tussen.

De zonen en Dochters berijkte de huwbare leeftijd en de oudste traden in het huwelijk eerst bij de gemeente en daarna in de kerk .

Dochter Stien raakte zwanger en er moest snel getrouwd worden na dat er twee dochtertjes waren geboren liep het huwelijk stuk .

Na een aantal jaren maakte ze kenis met een leuke man en het klikte met die twee hij was wel veel ouder maar ze trouwde .

En kregen een zoontje samen de bijde meisjes waren blij met hun broertje wat ook werd gedoopt in de Katholieke kerk

Toen Stien 32 was overleed haar tweede echtgenoot bleef ze achter met 3 jonge kinderen op het bid prentje wat was gedrukt.

Stond zij niet als echtgenote vermeld maar als huisgenote de Kerk erkende haar tweede huweijk niet zij die altijd trouw naar de kerk ging .

Zo ging het toen in de religie en hoe nu .

7 reacties

 1. Ik vind: alle tuinen zijn van de katten. De mens mag ze even lenen van die katten maar dan moeten ze niet mopperen. Zoals je weet zijn de katten koningen der schepping en jullie mensen zeuren teveel. Honden moeten helemaal hun mond houden. Pas maar op, wij hebben veel scherpere nagels. Gheghegheghe.

  Hatelijke / gluiperige groeten

  Tom en Min Kat.

 2. ikan-mas

  Gelukig zijn Min en Tom wel vriend en vriendin die slaan hun pootjes niet uit naar mij Banjer.maar ik had wel bijna 3 keer een bloedneus door anderen buur katten . komen jullie mij maar helpen ben ik ook eens sterk groetjes Bammetje

 3. Het valt me wel op hoe brutaal de katten zijn die bij jullie in de buurt wonen Ikan-mas. Ik gooi altijd water naar vreemde (buurt)katten. Onze tuin is van Kitty en Nickie. 🙂

 4. Nog een goede reden om niet meer te geloven…

  Fijne Kerstdagen!

 5. Mooie maar ook trieste wow…. helaas zo waar…. 1 van de talloze redenen van misbruik van de bijbel!

  Liefs Melody

 6. Plato

  Het geloof is goed, de belijders zijn vaak wreed in hun gelovigheid.

 7. Ik hoorde op het nieuws dat de katholieke kerk weer strenger moet worden. Laat de mensen toch gewoon geloven…
  Goede WOW Ikan-mas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s