Winter

                                               IJs en Sneeuw .

Menno_en_smijling Er ligt al een paar dagen ijs en sneeuw de winter in volle glorie een waar bij er mooie plaatjes kunnen worden geschoten .

Kinderen die hun sleetjes trekken sneeuwpopen veroveren de erven overal zie je mensen voorzichtig lopen de ochtend spits is vol van file"s.

Treinen lopen vast het bus vervoer is stil komen te staan in de noordelijke provincie"s en de eerste schaats wedstrijden op natuur ijs zijn al gereden .

Mensen genieten vol op van hun wandelingen door het park of het bos de natuur is een mooi 2aalskolvers wit sprookje de ANWB heeft een weer alarm af gegeven .

En mischien heeft 2009 een witte kerst na jaren overal hoor je de aarde wordt warmer de ijs kappen smelten in Duitsland is het min _30.graden

In Amerika kunnen in somige staten de mensen niet naar buiten van wegen de hoge 4_aalskolvers sneeuwbergen en sneeuw stormen .

De Eenden drommen bij elkaar in de wakken die nog op somige plekken in het ijs zijn zo dat ze nog wat water hebben ze glibberen naar de mensen toe over het ijs voor wat brood

De Reiger kan het hem toe geworpen kippe vlees in de sneeuw niet terug vinden het zakt Afbeelding_026_small voor zijn snavel in de sneeuw weg .

Na een tweede worp vind het zijn stukken Kip  en slikt het weg nog wat brood en het is op de Eenden zijn met vele op het moment er is niet genoeg brood aan te brengen

Als de mens terug loopt waggelen ze mee hopend op nog wat extra"s.morgen jongens Jonge_zwaan morgen komen we weer met broodjes

De kleine Zwaan zakt af en toe door het nog zachte ijs en komt ook langzaam dichterbij en hapt ook wat stukjes brood weg .

Als we weg gaan hoop ik dat de Eenden en de Zwaan niet vast vriezen en ze er morgen nog Afbeelding_022 zijn als we weer komen bij voeren .

Als de honden hun tweede wandeling doen de Eenden en de Reiger en de Meeuwen Waterhoentjes weten het zodra komen we in zicht of ze vliegen naar ons toe Eten eten .

8 reacties

 1. Ondanks dat je het moeilijk vond is het je heel goed gelukt te beschrijven hoe het zit!
  Knap hoor!!!

  Muzikale Groeten, Melody

 2. Plato

  Jij zegt dus: inleven in andermans situatie is prima, maar pas op dat je niet te ver gaat in je bemoeienis. Daar ben ik het mee eens. Empathie is geen bemoeizucht.

 3. Natuurlijk is elke situatie anders Ikan-mas. Niet iedereen zal er van gediend zijn maar ik denk toch dat veel mensen er troost uit putten.

 4. helemaal waar Yvonne!ik wens je een goede dag.

 5. hallo Yvonne, sorry als ik je laatse bijdrage over het hoofd heb gezien. Ik heb geen enkel excuus buiten dat mijn logleven af en toe stilvalt door drukte van buitenaf.
  Je hebt een prima stukje geschreven ondanks dat je aangaf het moeilijk te vinden. Juist dat vind ik zo knap van jou, dat je het altijd probeert.

 6. lieve Marloes
  geeft niks ik zeg zo vaak bij diversen mensen weet ik niet eens hoe ik kan reageren bij hun w o w
  door de codes
  dank voor het compliment
  groetjes yvonne

 7. Plato

  Heel leuk geschreven en mooie foto’s van al dat gevogelte. Maar nog leuker is dat Smijling en Menno er zo mooi op staan. Prima logje voor de kerstdagen.

 8. Gelukkig voor de vogels en andere wilde dieren is de sneeuw nu weer weg Ikan-mas.
  Mooie foto’s heb je gemaakt. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s