Kerst dag

                                                    Eerste Kerstdag.

Afbeelding_003De laatste dagen van het jaar gaan de gedachten vaak terug naar toen herineringen komen boven hoe het was toen.

Als Moeder de kamer versierden met kerst groen en kaarsjes ze kalkoen braade en brood bakte ze boter karne de kachel branden .

Afbeelding_015 Het schaaltje met kerst kransjes op taffel en het kerst brood de duiven kater en het stroopbrood de geuren en de warmte van de brandende kachel.

Samen zingen we kerst liedjes terwijl Moeder het huis versierd met kerst groen en de kaarjes laat branden de advent krans hangt er mooi bij .

Afbeelding_025 Later gaan we naar de kerk waar we mee doen aan de kerst viering het sneeuwd als we terug lopen en we genieten van de vers gevallen sneeuw

25 December is altijd een dag van vreugde en verdriet de dag waar op we onze geliefde familie leden herdenken een tijd van bezining.

Afbeelding_036 Een dag waarop gezinnen compleet zijn en ik me jaren af vroeg waar om is mijn Vader hier niet bij Hem heb ik mijn hele jeugd gemist bij hoogtij dagen in de famillie kring .

25 December is ook de dag dat Bert en ik ons verloofden op eerste kerstdag is voor altijd in ons gezin het feest van het jaar het samen zijn .

Afbeelding_047Eerste kerst dag is de dag waarop wij niet weg gaan maar samen met de aan wezige kinderen het kerst feest vieren al vele jaren .

Met de kerstboom en de kerst versieringen het snoepen en smullen het kerst diner en de koffie als afsluiting waarna de kadootjes worden uit gepakt kleine presentjes .

Afbeelding_026 Als de kinderen en kleinkinderen voldaan naar huis gaan is ons kerst feest weer geslaagd dan is het wachten op oudjaar en een nieuwbegin.

Dit jaar waren we heel erg verwend door de kinderen vooral door Joeb en Christa – Diana en Mohamed en door Smijling.en onze kleinkinderen .

Afbeelding_050Een super verassing voor Pa en Ma we zijn de Kerstman heel dankbaar voor de mooie gift van 2009 moge 2010 net zo"n fijne kerst zijn .

We bedanken de kerstman heel hartelijk voor de gulle gaven ook Delta Banjer en Menno

8 reacties

 1. plato

  Een enkele keer heb ik een egel in de tuin. Die zwabbert dan door de steeg zeker want hij kan niet onder de schuttingen door. Ik laat hem maar lekker zijn gang gaan en haal niet al het onkruid weg. Kan ie zich lekker verstoppen.

 2. Plato een egelhuisje of egelvoerhuisje zou wel wat voor in je tuin zijn .met een peer wat pinda”s katten brokjes en vers water zo dat ze ongestoord kunnen eten .ik heb in zaandam er wel een paar gered bij ons komen ze wel af en toe langs voor en achter .ik wens ze een goede winterslaap toe

 3. Een winterslaap lijkt mij ook wel wat Ikan-mas. 😉
  Ter aanvulling op jouw informatie; je moet ze géén melk geven. Daar kunnen ze niet tegen.

 4. Egels krijgen diare van melk en drogen dan zo uit dat ze sterven . dus melk verboden voor Egels

 5. Plato wel graag een trapje in je vijvers Egels kunnen wel wat zwemmen .maar niet de oever op klimmen .help de Egel goed de winter door

 6. Ok, dat is een goed advies. Zal ik wat aan doen.

 7. Zo te lezen hebben jullie fijne kerstdagen gehad Ikan-mas. Dat doet me goed. 🙂

 8. plato

  Dat klinkt erg rijk, Yvonne. Het is je van harte gegund, zo’n prachtige kerst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s