Het weer

                                                            De ring rond Amsterdam .

Afbeelding_018 De sneeuw en de gladheid was nog niet verdwenen of er viel al weer een nieuw pak sneeuw het is wel raak de laatste dagen .

Een mooi begin in het nieuwe jaar al begon het al in 2009 met sneeuw en ijsel en nu in de begin dagen van 2010 word het steeds slechter.

Afbeelding_019 Gisteren woensdag 6 Januarie en Driekoningen En ook nog eens markt dag viel rond 14.00 uur de eerste vlokjes niet veel maar het betrok toch wel de lucht .

Het werd steeds donkerde en de sneeuw viel met bakken naar beneden om 16.30 was onze straat een ijsbaan zo glad . Er kwamen geen stadsbussen bijna meer voorbij .

Afbeelding_029_2 De mensen van de markt wilden naar huis maar liepen vast bij het verlaten van het markt plein somige moesten hun vracht achter laten..

De kruizing Noorderstraat Kerkstraat zat vast een busje met aanhangwagen kwam vast te zitten en al snel stond het verkeer stil

Afbeelding_059 De sneeuw bleef vallen er werd niet gepekeled meer alle aanvoer wegen rond Zaanstad stonden vast een grote file"s rond Amsterdam

Ferry deed er 3 1/2uur over van Zaandam naar Wormerveer en Joeb deed er 4 uur over van Amsterdam naar Zaandam.

Kruispunt_vast_door_gladheid Mohamed belde op ik weet niet of ik thuis kan komen die zat vast in de polder van Westzaan op weg naar huis .

Onze zoon belde op kom je me halen van station Wormerveer ,het was gekke werk mensen zaten tot zes uren vast in hun auto tot midden in de nacht

Marktplein Stooi wagens konden de weg niet op Conexxion reed niet meer de treinen liepen vast Schiphol daar kwamen nog wat vliegtuigen aan .

En de A N W B kreeg de schuld konden ze niet eerder een weer alarm af geven dan mag het niet en dan moet het wel .

Ijsbaan_in_de_straat Onze zoon wilde met alle geweld naar zijn werk vanochtend hij had op teletekst gezien de trein rijdt ja mischien nu wel maar er word al weer een chaos verwacht in het verkeer .

En hoe kom je dan thuis als er geen vervoer is geen bus geen taxi . dat wist hij niet Lopen ? Ja wij kunnen je niet halen moet je op station slapen !

Pas_je_op Hij ging toch tot station gebracht door zijn Vader en dan een heel stuk lopen straks terwijl hij zo bang is in de sneeuw hopelijk loopt het goed af vandaag .

S"morgens lijkt het nog te doen maar wat als het na 12.00 uur slechter word eerder naar huis sturen ze ons kind niet van de sosiale werk plaats zie maar hoe je terug komt je bent er vanochted ook gekomen .

9 reacties

 1. Ik heb helemaal niks met de hengelsport Ikan-mas. Wel leuk dat opa en kleinzoon er samen plezier aan beleven. 🙂
  Krijgt Gerrit ook wel eens wat? 😉

 2. Anoniem

  Gerit is wat verdwaald er zijn ook weer veel jonge reigers geboren. uit de vis beun pikt Gerit ook wel eens visjes . ik moet altijd lachen om de dieren elke keer is er wat anders met ze je kan het nooi zo beschrijven .zo als je het zelf beleeft . denkt men vast ze heeft een dubbele kronkel dat mens . maar ik geniet .

 3. Haha, niks zeggen, ze schrijft alles op. Dat is zo herkenbaar en het is waar ook he? Je schrijft alles op.

  Whahahahahahaha… wat een leuk stukje.

 4. tja het is mooi maar van mij mag het echt 20 graden warmer hoor…

 5. Wat een leuk idee een “weergebeurtenissen” dagboek met een prachtige foto bij elk berichtje! Handig voor mensen, als ik, die in het buitenland wonen, kan ik volgen hoe het er in NL aan toegaat! MERCI!

 6. Ria

  goede reportage yvon, hier is het ijzig kou

 7. Ja, het is bar en boos in het Noorden van Nederland.
  Vandaag sneeuwt het hier al de hele dag.
  Is je zoon nog goed thuis gekomen Ikan-mas?

 8. Ria

  yvon ,het is een prachtige reportage, je bent een kei

 9. Plato

  Helemaal eens met de anderen. Een prachtig stuk met mooie foto’s. Echt heel goed gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s