Het weer

                                                              Sneeuw ruimen .

4_zwanen_vragen_eten Het kan zo wel weer hoor je mensen roepen het is nu wel weer mooi geweest de sneeuw mag voor mij wel weer weg .

Mensen zijn het niet meet gewend sneeuw  hagel ijsel vlokken die neer dwarelen of de hagel die tegen het gezicht schieten .

Afbeelding_010 Het is echt winter ja de een roept echt winter en de ander een kwakkel winter ijs op de sloten en wakken waar nog water vogels verblijven.

De straaten voor doorgaand verkeer worden gestrooid en nu is het strooi zout op en moet er een nieuwe vooraad komen .

Flinke_sneeuwbui Verkeer loopt vast overal in het buiten land is het ook slecht door de sneeuw val er is soms helemaal geen door komen meer aan .

Veel gemeente"s hebben uit de A P V het verplicht stoepje sneeuw vrij maken gehaald zodat mensen zich niet verplicht voelen te vegen.

Of_stoepje_niet_vegenMaar mensen met een rolator of electische rolstoel kunnen geen gebruik maken van de glade stoepen en begeven zich op de rijweg.

Waar ze een gevaar zijn voor het rijverkeer en voor zich zelf hier zijn ook mensen die slecht zien of blind zijn die om op de stoep geparkeerde autos niet kunnen zien .

Winkelier_met_schone_stoep_in_noord Maar daar door wel in de problemen komen door dat hun doorgaande route is verspert door de egowist die de auto op zijn /haar stoep parkeerde.

Mensen die de hele zomer uren hun straatje staan te vegen om maar contact te krijgen en in de winter tijdens de sneeuw periode geen bezem pakken om te vegen .

Ijs_baan Heb je ook, denk ook eens aan je mede mens oke tijdens ijssel kan niemand vegen maar gewoon staan vegen doet niemand kwaad en je laat zien sosiaal te zijn met je buurt .

Bij somige winkels is er ook niet geveegd maar de klanten kunnen lelijk te val komen bij hun inkopen . de sneeuw periode is mooi maar ook gevaarlijk .

Brug_met_rijp Wees voorzichtig als je naar buiten gaat en neem geen onodige risiko"s .

5 reacties

 1. Ben je 65 geworden Ikan-mas? Alsnog van Harte Gefeliciteerd dan. 🙂
  Dat jullie nog lang van elkaar mogen genieten! 🙂

 2. Yvonne, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Vijf en Zestig jaar. Een prachtige leeftijd. Dit weekeinde ben ik in Wormerveer en dan kom ik je zelf feliciteren. 🙂

 3. Plato

  Ik zou eigenlijk ook moeten vegen. Maar het is zo koud en er is geen zout meer. Bovendien ligt die sneeuw flink vast hoor. Moeilijk voor de ouderen inderdaad. Voor hen is het te hopen dat het snel gaat dooien. Maar die elfstedentocht mag er van mij wel komen.

 4. Ja wat ik zo erg vond dat de blinde buurman van 2 straten verder overstak en zijn weg was versperd door een op de stoep geparkeerde auto.en dat met deze gladheid. en mensen die de hele zomer straatjes vegen om een praatje te maken nu achter hun c v blijven zitten en te lui zijn hun stoep te vegen echt niet een keer maar schande vind ik dat .

 5. Mooie foto’s Ikan-mas. 🙂
  Dat vegen is best zwaar werk heb ik gemerkt. Plato zegt het al, het ligt flink vast en dan heb je een schep nodig. 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s