Overtijd

                                                  Ja of Nee .

Wat was ze nog jong en onervaren wat wist ze nog van het leven af niks oke ze had al een vriendje gehad maar dat was niks geworden jammer genoeg .

Na een paar maanden kwam ze Jan tegen en ze kregen verkering niet dat de bijde moeders blij waren met deze verkering.

De moeder van het meisje vond de vriend te oud en de moeder van de jongen vond het meisje te jong voor haar zoon.

Maar ja de twee waren in de wolken en de vriendschap groiede uit tot een echte verkering en zelfs na een poosje een verloving .

Ze gingen overal naar toe op de fiets en met de bus of de trein ze reisde land en stad af zo samen of in gezelschap van broers en zusters

Op een ochtend was ze zo miselijk voor dat ze naar haar werk ging ze was echt niet fijn in haar lijf die ochtend gewoon beroerd.

Op het werk aangekomen ging het al wel beter en de meisjes vroegen meteen ben je soms zwanger ? je ziet er niet echt goed uit vanochtend .

Nee alles was goed niks aan de hand en zo ging het nog een aantal dagen door tot ze op een dag op het werk ziek werd en de chef zei ga maar naar huis het gaat niet goed met jou .

Ondrerweg naar huis kreeg ze een heftige bloeding en belde ze vanuit de telefooncel de huis arts die zei haar te komen op het spreek uur die dag .

Na het inwendig onderzoek stuude hij haar door naar de gynacoloog in het ziekenhuis en werd ze nog die dag gecuroteerd door hem .

Ze lag op een kamer met een jonge vrouw toen ze bij kwam .die net was bevallen van een overleden baby wat een verdriet hadden ze beiden .

Het jonge meisje en de jonge vrouw om het verlies de een van haar overleden kindje en de ander om de spontane miskraam ze verloren bijde hun kindje .

Alleen haar vriend kwam op bezoek in het ziekenhuis niemand vertelde ze van haar verlies nog haar moeder nog de moeder van haar vriend .

Ze was nog zo jong veel te jong om zelf moeder te zijn ze moest nog 15 jaar worden zelf nog een kind .jaren lang heeft ze haar miskraam geheim gehouden .

5 reacties

 1. Plato

  Het was natuurlijk heel makkelijk om de test nog een beetje slechter te maken zodat ze goed weten dat die hulp wel nodig is? 🙂

  Maar dat ze zich niet aan de tijd houden is stom en dat je nog niet eens aangemeld was is ook stom. Lekkere organisatie. Zulke dingen komen steeds vaker voor.

  Misschien moeten ze zelf hulp hebben. Van iemand die hen verteld hoe je moet organiseren.

 2. Van mensen met een beperking lichaamelijk of geestelijk zijn al vanaf de geboorte zoveel gegevens bekend. dat ze na 40 jaar nog niet weten hoe de vork in de steel zit en dat ze hier op gaan bezuinigen vind ik als ouder een schande .wat denkje als deze persoon ook beschermd zal gaan wonen in plaats van begeleid-zelfstandig wat het dan zou kosten aan personeel wat ze nu al jaren uit sparen en het door mantelzorges laten doen dat is voor hun kosteloos .het word toch wel geregeld voor de client .maar door wie ???

 3. Plato

  Er word erg kortzichtig gedacht in de politiek, Yvonne. En daar hoort het woordje solidariteit niet meer bij.

  Wij waren in Wveer dit weekeinde. Jou helaas niet gezien. Zaterdag waren we in Makkum, dagje uit. Zondag al weer vroeg weg.

  Donderdag ben ik er weer tot zondag. Dan zien we elkaar zeker.

 4. Dit gebeurde en gebeurt nog steeds heel vaak. Ik heb er gelukkig geen ervaring mee.

 5. Wat een akelig verhaal Ikan-mas. De één een miskraam, de ander een doodgeboren kind. 😦
  Ik hoorde dat Nederland een hoog sterftecijfer heeft vergeleken met de rest van Europa.
  Nog geen 15 is ook wel heel erg jong om moeder te worden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s